Copaci căzuţi peste drumuri naţionale şi peste maşini parcate astă noapte în Moldova, din cauza unor furtuni spontane

26 Iulie 2023, 08:16
Redacţia PiataAuto.md
Noaptea de azi a fost una albă pentru poliţie, salvatorii IGSU şi serviciile de intervenţie în remedierea avariilor. Un val de furturi locale, formate spontan aseară mai ales în nordul şi centrul Moldovei, a dus la sute de copaci doborâţi la pământ, fie peste maşini parcate în oraşe, fie pe trasee naţionale, unele din care au fost temporar blocate.
Poliţia a comunicat pe tot parcursul nopţii informaţii operative, îndemnând cetăţenii să meargă în adăposturi sau să rămână în case, amânând plecările.
Spre exemplu, la ora 23:30 până şi unul din cele mai importante trasee naţionale, M2/R6 Chişinău-Orhei era bocat pe unul din sensurile de circulaţie, la kilometrul 13, tot din cauza unui copac mare căzut.
Foto: Traseul R6

Situaţii de blocaje parţiale sau totale de trasee naţionale s-au produs şi în nord, în raioanele Edineţ, Donduşeni, Briceni, Râşcani şi Soroca.
Foto: Traseul din Donduşeni

Vântul puternic a smuls acoperişuri, în unele cazuri împrăştiind ruinele pe sute de metri pătraţi de suprafaţă, inclusiv pe drumuri. Aşa s-a întâmplat şi în Hânceşti, spre exemplu.
Foto: Hânceşti

Către ora 00:20, poliţia avea deja înregistrate 11 cazuri de automobile grav avariate de copaci căzuţi, dar cu siguranţă până dimineaţă statistica va creşte exponenţial. Poliţia îndemna încă aseară cetăţenii să nu parcheze maşinile sub copaci mari şi vârstnici, care ar putea avea risc de cădere.
Primarul Chişinăului a acuzat aseară serviciul Hidrometeorologic de Stat că nu a prezis apariţia furtunilor şi nu a prevenit autorităţile.
În urma furtunilor şi vânturilor extreme, mai multe localităţi au rămas temporar fără electricitate. În urma muncii echipelor de intervenţie, către dimineaţă majoritatea localităţilor au fost reconectate la electricitate, dar pe parcursul zilei sunt posibile noi averse şi furtuni locale.
Vezi mai jos şi câteva secvenţe video de pe traseele din Moldova astă noapte.
0
1,018
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!