Doi şoferi au rămas fără permise de conducere în acelaşi loc, după ce au fost prinşi de radarele poliţiei din Moldova cu viteze enorme

22 August 2023, 08:18
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova anunţă că un echipaj al său a lăsat ieri noapte doi şoferi fără permis conducere, după ce aceştia au fost prins de radar cu viteze enorme, având depăşiri de viteză ce le încadrează în categoria celor ce implică suspendarea dreptului de a conduce, conform noilor modificări la codul contravenţional, intrate în vigoare în luna iulie 2023.
Totul s-a produs pe traseul R6, în apropiere de localitatea Bilicenii Vechi, din raionul Sângerei. În primul caz o Skoda a fost surprinsă cu 186 km/h la ora 01:00 noaptea, într-o zonă de traseu cu limita de 90 km/h, dar totodată aproape de perimetrul localităţii, unde viteza ar fi trebuit redusă la 50 km/h. Totuşi, deoarece radarul a surprins maşina într-o zonă de 90 km/h, depăşirea de jure a fost de 96 km/h faţă de limita legală, ceea ce o încadrează oricum în cel mai aspru alineat, al 5-lea, din articolului 236, care prevede amendă de la 3.750 lei la 5.000 lei şi suspendarea permisului de 60 la 90 zile. Poliţiştii i-au aplicat amenda minimă din acest interval, de 3.750 lei (circa 190 euro), şi i-au suspendat permisul tot pentru termenul minim de 60 zile.
Celălalt şofer surprins pe acelaşi traseu, tot în apropiere de Bilicenii Vechi, a fost captat de radarul poliţiei la ora 02:38, gonind cu 169 km/h cu BMW-ul său, şi având astfel o depăşire de 79 km/h faţă de viteza legală. Asta l-a încadrat într-o categorie mai blândă, la alineatul 4 din articolul 236, care prevede amendă de la 2.250 lei la 2.500 lei şi suspendarea permisului de la 30 la 45 zile. Din nou, poliţia a aplicat amenda minimă de 2.250 lei (circa 115 euro) şi termenul minim de suspendare, de 30 zile.
Având în vedere circumstanţele de apropiere de localitate şi vitezele atât de mari, puteau oare poliţiştii să nu aplice intervalul minim din ceea ce prevede fiecare din articole? Cert e că sunt viteze la care, pe timp de noapte, în condiţiile de multe ori imprevizibile ale drumurilor din Moldova, e greu să mai reacţionezi la orice situaţie de risc, iar un accident la asemenea viteză nu poate fi decât grav.
0
7,428
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!