(VIDEO) Un şofer de Tesla Model 3 vrea să dea producătorul şi un oraş în judecată, după ce maşina sa a ajuns în apă, condusă autonom

22 August 2023, 14:20
Redacţia PiataAuto.md
Un caz bizar s-a produs recent în California, acolo unde în aceste zile au loc ploi puternice şi pe alocuri inundaţii. Proprietarul unei Tesla Model 3 e revoltat că maşina sa a ajuns pe jumătate în apă, într-un lac format de inundaţii, în timp ce era pe Autopilot, şi spune că vrea să dea în judecată atât producătorul Tesla, cât şi autorităţile oraşului Mono City, situat în apropierea locului unde a avut loc incidentul. Şansele acestuia în justiţie par a fi foarte mici, însă, or, el pare a fi singurul vinovat de ceea ce s-a întâmplat, mai ales că maşina sa a filmat toată întâmplarea.
Acesta îşi conducea Tesla având sistemul de condus autonom FSD al maşinii activat, cu 60 mile la oră, sau 96 km/h. La un moment dat, o parte din drumul din faţa sa era inundată, iar cu minim vreo 150-200 metri înainte de locul inundat era amplasat şi un indicator rutier de atenţionare că urmează o porţiune inundată.
Maşina n-a reacţionat la acel indicator, dar nici şoferul n-a făcut-o. Respectiv, maşina a continuat să înainteze şi la un moment dat roţile sale au ajuns pe apă, ea ajungând într-un efect de acvaplanare şi îndreptându-se direct în lacul de alături, format în urma inundaţiei.
Maşina a ajuns pe jumătate inundată în apă şi, deşi daunele n-au fost estimate în totalitate, proprietarul estimează că Tesla sa ar putea fi declarată daună totală. Acesta se plânge acum pe situaţia în care a ajuns acuzând producătorul şi autorităţile oraşului, dar nu şi pe sine, or, şoferul e responsabil de siguranţă în cazul folosirii FSD, după cum chiar Tesla îi notifică în permanenţă pe proprietarii maşinilor sale. Iar autorităţile oraşului au făcut exact ce trebuia — au amplasat un indicator rutier ce atenţiona problema din faţă, creată de natură. Proprietarul maşinii din incident spune că sun prea multe asemenea indicatoare, adeseori fără apă după ele, şi de asta nu i-a dat importanţă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
12,548
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!