(VIDEO) Un youtuber a aflat pe propria piele ce se întâmplă dacă pui degetul în calea capotei lui Tesla Cybertruck, acţionată electric

5 Mai 2024, 08:38
Redacţia PiataAuto.md
Un youtuber din SUA a testat pe propria piele ceea ce aproape toţi proprietarii şi youtuberii spuneau că e un aspect periculos la Tesla Cybertruck — închiderea capotei faţă, acţionată electric. Aceasta e mişcată lent, dar ferm spre închidere, şi întrucât aripa alăturată e foarte ascuţită, la închiderea capotei se formează o zonă de contact ascuţită, care poate dăuna obiectelor sau degetelor din cale, mai ales că în testele cu morcovi sau castraveţi Tesla Cybertruck nu-şi oprea capota şi tăia acele legume.
Ei bine, youtuber-ul Jeremy Judkins, care împărtăşeşte mai multe experienţa cu Tesla şi Cybertruck pe canalul său, a decis să încerce ce ar face maşina cu adevărat în situaţia unui deget, fiind convins că o actualizare recentă a făcut capota mai sensibilă şi degetul său nu va avea de suferit.
El a pus întâi întregul său braţ în calea capotei şi aceasta l-a detectat, oprind şi retrăgându-se. Deci, era un semnal bun că maşina s-ar putea să fie mai prudentă cu proprietarii săi.
Apoi, Jeremy a pus metacarpul mâinii sale în calea capotei. Aceasta e ezitat un pic, încercând să apese mai departe, dar apoi s-a retras. A lăsat o urmă pe pielea mâinii, totuşi şi aici probabil youtuber-ul ar fi trebui să înţeleagă că există riscul ca maşina să nu fie tocmai gentilă până la urmă.
Însă Jeremy a continuat experimentul său cu degetul arătător. Capota n-a oprit, ci a încercat să se închidă complet, iar degetul s-a pomenit strivit, la un pas de a fi secerat. A fost salvat de spaţiul mai mare dintre panourile de caroserie de la Cybertruck, iar i-au permis osului să aibă un mic refugiu, iar youtuber-ul panicat a încercat cu mâna sa stângă să tragă capota în sus. Abia când maşina a simţit această forţă suplimentară a retras capota.
Degetul a fost salvat în cele din urmă, dar maşina are cu siguranţă o mare problemă cu această capotă. Or, aici a existat riscul real al secerării acestui deget, iar dacă acolo ar fi nimerit mâna unui copil, cu siguranţă situaţia ar fi sfârşit şi mai trist.
Un inginer Tesla a comentat situaţia pe X, fostul Twitter, şi a anunţat că sistemul de identificare a obstacolelor şi reacţionare e unul care învaţă din felul în care proprietarul îl operează. După ce are câteva încercări nereuşite cu retragere, dacă proprietarul insistă, sistemul înţelege că există un obiect în acel portbagaj faţă, precum o geantă, care poate fi apăsat mai cu forţă ca să se asigure totuşi închiderea, prezumând că proprietarul om ştie mai bine că o stăruire asupra închiderii ar fi indicată. Anume acest lanţ logic a existat şi în experimentul youtuber-ului, motiv din care maşina a considerat că omul e mai inteligent decât ea şi dacă insistă, ştie de ce o face, şi astfel a insistat şi ea să închidă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,653
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!