Prima pagină  »  Ştiri  »  Bine aţi venit pe noua PiataAuto.md!
10 MAI 2011, 12:04
2,522
11
Bine aţi venit pe noua PiataAuto.md!
De Ilie Toma
0
Avem onoarea să Vă aducem astăzi noua versiune PiataAuto.md. Nu este un facelift, după cum spuneam acum mai bine de trei săptămâni – este o generaţie nouă, construită pe o platformă absolut nouă, care ne va permite să Vă oferim mai mult dinamism, mai multă rapiditate şi mai multă comunicare, toate într-o manieră modernă şi eficientă.

Ce aduce nou versiunea nouă?

În primul rând, aduce o altă structură logică a site-ului – întregul site este divizat în 8 compartimente esenţiale, clare şi bine delimitate, pentru o navigare intuitivă şi eficientă. Ergonomică – dacă ar fi să vorbim în limbajul lumii auto.

Sunteţi invitaţi să Vă înregistraţi, pentru a beneficia de o experienţă personalizată. Ne-am gândit la fiecare dintre Dvs. şi la necesităţile particulare a mai multor tipuri de vizitatori, şi tocmai de asta oferim mai multe tipuri de înregistrări – de la extrem de simplu şi rapid până la complex, dar cu foarte multe beneficii.

Utilizatorii care îşi doresc simpla plasare a anunţurilor, se pot înregistra în 2-3 minute, creându-şi un login şi o parolă, apoi lăsând doar numele şi telefoanele de contact. Atât. Extrem de simplu, pentru a Vă economisi timpul. Iar un astfel de profil Vă permite o serie întreagă de opţiuni conectate cu anunţurile site-ului, printre care editare, actualizare şi ştergerea propriilor anunţur, parcarea anunţurilor de care sunteţi interesat, etc.

Utilizatorii activi, care pun preţ pe comunicare interactivă şi sunt familiarizaţi mult mai mult cu interacţiunea online, îşi pot crea un profil cu poză, localizare geografică, şi pagină LIVE proprie. Puteţi menţine deschisă „pagina mea” încontinuu, acolo se vor indexa în regim live toate ştirile noi publicate pe site, toate drive testele şi toate comentariile noi în ştirile sau drive testele pe care le-aţi comentat. Prin urmare, nu rataţi nici un răspuns la un comentariu, iar experienţa Dvs. devine cu adevărat interactivă!

Vă puteţi salva ştirile preferate în lista favoritelor, drive testele, iar în scurt timp cu acelaşi profil veţi putea participa şi la forumul live al site-ului nostru, din compartimentul „CLUB”. Desigur, beneficiaţi şi de toate opţiunile conectate cu anunţurile site-ului.

Să luăm compartimentele, pe fiecare în parte

ANUNŢURI AUTO

Este una din direcţiile de bază a site-ului nostru, de la care am pornit. Prin urmare, nu puteam să nu aducem tot ceea ce Vă doreaţi în această direcţie. Există o primă pagină a compartimentului anunţuri – acolo există un selector interactiv de mărci. Puteţi selecta 1, 2, 3, 10 sau oricâte mărci doriţi şi să le vizualizaţi pe toate impreună simulan, în aceeaşi listă de rezultate. Sau puteţi configura o căutare rapidă pe mai multe criterii. Vizualizând anunţurile, puteţi personaliza căutarea Dvs. după oricare criteri, şi după orice număr de criterii. Vârstă maşini, kilometri parcurşi, tipuri de motoare – orice specificări sunt posibile, astfel încât să puteţi avea în lista de anunţuri vizualizate anunţurile de care sunteţi cu adevărat interesat.

Aţi găsit 1, 2, 3 sau oricâte anunţuri interesante? Parcaţi-le în parcarea Dvs. virtuală (opţiune disponibiliă şi utilizatorilor nelogaţi) pentru a le putea accesa ulterior. Practic, navigaţi pe site, alegeţi anunţurile cu adevarat interesante, le parcaţi, iar ulterior le puteţi vedea doar pe cele parcate.

Aveţi 5, 6 sau oricâte anunţuri – toate interesante şi atractive şi trebuie să faceţi o alegere? Comparaţile între ele! PiataAuto.md oferă acum şi posibilitatea comparării acestora!

CUMPĂR-VÂND

Anunţurile vor merge mai departe foarte curând! Piese, servicii, accesorii – orice produs auxiliar maşinilor sau serviciu tangenţial lumii auto îşi va găsi locul aici!

AUTOMOBILE NOI

Compartimentul automobilelor noi Va avea funcţionalităţi similare, cu cel al anunţurilor auto şi mai nou, în el vor fi incluse atât mărcile comercializate oficial în ţara noastră, cât şi multe alte mărci. Numărul modelelor este însă într-atât de mare, iar informaţia într-atât de multă, încât compartimentul actualizat al automobilelor noi va întârzia cu mai mult de o lună până în momentul apariţiei sale. Deocamdată este disponibil acelaşi compartiment al versiunii anterioare de site.

ŞTIRI

Modificări majore. Odată cu restrângerea lăţimii generale a site-ului, aranjamentul în pagină a devenit mult mai coerent şi plăcut, iar ştirile nu mai afişează galeriile foto într-un şir lung şi anevoios pentru încărcare. Galeriile foto apar acum în secţiuni specializate, de mici dimensiuni, iar la presarea oricărei imagini, porniţi galeria „peste site” de la imaginea pe care o doriţi. Apoi nu Vă rămâne decât să o perindaţi pentru a vizualiza imaginile galeriei într-o formulă relaxantă.

Ştirile pot fi comentate doat de către utilizatorii logaţi, prin urmare nu mai există expuneri anonime. Mai mult ca atât, există şi un sistem de autoadministrare, prin care chiar Dvs., vizitatorii, apreciaţi dacă un comentariu este cult şi civilizat sau constituie un abuz şi merită a fi dezactivat. La o rată suficient de mare a aprecierilor negative faţă de cele pozitive, comentariu este dezactivat automat de la afişare. Pentru cazuri mai grave, există şi opţiunea „Raportează abuz”, prin care ne anunţaţi imediat despre comentariul vizat, iar acesta ar putea fi şters imediat.

Ştirile pot fi paginate acum extrem de eficient, prin toată arhiva noastră, iar pe lângă asocierile de marcă, acum există şi categorii de ştiri, iar astfel puteţi alege să citiţi ceea ce Vă interesează. La deschiderea unei ştiri, după conţinutul ştirei, apar alte ştiri recente, însă apare şi o selecţie inteligentă de ştiri de care aţi putea fi interesat, corelată ca sens şi context cu ştirea vizualizată. Astfel, aveţi sansele să petreceţi mult mai mult timp pe site, ascultând de sugestiile acestei secţiuni.

Iar în partea dreaptă aveţi o selecţie a celor mai citite şi a celor mai comentate ştiri pentru ultimele 7 zile!

Desigur, ştirile de care sunteţi impresionat, pot fi salvate în lista favoritelor Dvs., pentru a putea ajunge rapid la ele în orice moment.

DRIVE TESTE

Din noul modificări majore.Pe prima pagină a compartimentului DRIVE TEST abordăm stilul revistelor lucioase, şi punem accent pe imagini. E vorba de drive teste – iar atunci când cauţi un drive test plăcut vrei să vezi imaginea maşinii testate şi modelul, nu un text de preambulă. Prin urmare, trăiască imaginile calitative ale maşinilor testate!

La deschiderea testului drive, avem multe functionalităţi similare cu ştirile. Avem aceeaşi manieră de galerie foto, în in text vor fi încadrate doar cele mai formidabile imagini ale testului. Intreaga galerie poate fi văzută la sfârşitul testului.

Din nou, în parte dreaptă aveţi cele mai accesate drive teste ale ultimului sezon, precum şi cele mai comentate!

Şi desigur, le puteţi salva în lista favoritelor!

CLUB

Aici se va regăsi mult aşteptatul forum. Doar că nu va avea o formulă clasică de forum, ci una mult mai apopiată de chat room live, unde vom putea comunica împreună pe o platformă comună, dar şi prin mesaje private. Asta, în curând!

MAGAZIN AUTO

Da, începem crearea magazinului nostru care îşi propune să cuprindă produse şi servicii tagenţiale lumii auto. Secţiunea va fi lansată peste două zile, şi porneşte cu primul produs special, dezvoltat de PiataAuto.md şi Clubul Auto Assist – cartele de asistenţă tehnică! Ulteror, aici se vor comercializa asigurări auto, anvelope, baterii şi accesorii, pentru maşini şi automobilişti, iar viitorul poate să ne ducă şi mai departe..

SERVICE A-Z

Este o rubrică absolut unică şi nouă a site-ului nostu, unde îşi au locul toţi profesioniştii lumii auto din Moldova. De câte ori aţi avut nevoie de un produs sau un serviciu corelat cu maşina Dvs., şi v-aţi întrebat unde să-l căutaţi. Unde se pot găsi piese de schimb pentru HONDA mea? Cine îmi poate efectua reparaţia suspensiei în Chişinău? Există în Hânceşti un service care să-mi poată verifica motorul? Compartimentul SERVICE A-Z îţi aduce un instrument simplu şi eficient.

3 criterii esenţiale, iţi pot oferi imediat răspunsul la orice întrebare sau problemă a maşinii tale: ne spui una sau oricâte regiuni apropiate de tine, ne spui una sau oricâte mărci de automobile, ne spui unul sau oricâte tipuri de servicii sau produse de care ai nevoie şi găseşti imediat toţi profesioniştii lumii auto din Moldova, care te pot ajuta! Mai mult ca atât, îţi poţi salva cartea lor de vizită, le poţi oferi tu o apreciere sau poţi vedea aprecierea de care se bucură aceştia din partea celorlalţi automobilişti! Da, le poţi oferi nota acestora, şi le poţi lăsa un comentariu pe pagina lor, sau îi poţi întreba direct ceea ce te interesează!

Vizualizare corectă şi opţiuni depline!

Dacă aveţi o problemă de vizualizare a site-ului sau unele funcţii vă par inactive – atunci Vă rugăm să instalaţi pe calculatorul ultima versiune a oricărui browser cu care sunteţi familiarizat. Noua platformă a site-ului foloseşte tehnologie nouă, iar browserele vechi ar putea să nu o recunoască în totalitate. Mozilla Firefox 4.0 şi mai sus, Google Chrome în orice versiune, Opera 11.0 şi mai sus, Internet Explorer 7.0 şi mai sus – acestea ar fi browserele care sunt compatibile pe deplin, deşi Internet Explorer ar mai putea produce mici omiteri pe alocuri.

Mai multe ştiri, mai multe teste

Da, ştim că Vă doriţi mai multe ştiri şi mai multe teste, şi Vi le vom oferi. Adevărul e că în ultimele luni, dar mai ales în ultimele zile, am lucrat încontinuu la crearea noii versiuni de site şi mai există conţinut care mai trebuie pe alocuri restabilit şi compartimente care trebuiesc finalizate. Totuşi, acum, cu marea schimbare începută, suntem aici pentru a Vă aduce fluxul lumii auto în fiecare zi în cea mai intensă formă! Iar în curând ne vom mări şi echipa, iar asta înseamnă mai mult conţinut dinamic şi interactiv, mai multe ştiri şi drive teste pentru Dvs.!

Vă mulţumim!

Într-un final, Vă invităm pe toţi cei care ne sunteţi alături să Vă bucuraţi de avantajele noi versiuni de site şi să contribuim împreună la conturarea ei în forma în care să Vă ofere cea mai plăcută experienţă.

Vă multumim că ne sunteţi alături!
COMENTARII (11)
Costeşti
Paris, Franţa
la 10 Mai 2011 - 14:36
Un nou design, un nou inceput,o noua experienta....Principalul e ca consumul sa fie cit mai redus,putere cit mai mare si tehnologia cit mai inteligenta.In asa fel performanta nu ne va da de gol...Bafta!
0
3
Mihail
Chişinău
la 10 Mai 2011 - 15:52
mda! e bun piataauto! foarte bun! bun bun! da FORUM nu puneti? :( nici smyluri ? !
apropo de forum! asa ma face noi teme foarte foarte interesante care ar atrage vizitatori! am face sondaje ,teme interesante .....!
apropo vizitatorii dinafara moldovei nu sunt primiti? de ce cereti nr de telefon? si doar din md?
nu da nui nica! da forum va rog mult faceti!
0
0
Jeremy Clarkson
Chişinău
la 10 Mai 2011 - 16:59
Bravo.... sa fie intr-un ceas bun !!
0
1
vlad
Chişinău
la 10 Mai 2011 - 18:40
bravo,demult asteptam.
0
0
Nick
Chişinău
la 10 Mai 2011 - 18:47
nu-i rau :)
0
0
Dinu
Chişinău
la 10 Mai 2011 - 19:18
Foarte bine...
0
0
dima
Chişinău
la 10 Mai 2011 - 20:00
sper sa apara cite mai multe anunturi noi, fiindca in acest lucru ati ramas in urma de tot!
0
0
ursu sergiu
Chişinău
la 10 Mai 2011 - 20:56
este destul de bun! astept sa fie active totate rubricile care le afisati!
felicitari!
0
0
Igor
Victoria, Canada
la 11 Mai 2011 - 02:28
Nu-i normal, dar ii super. chiar foarte super!!! Bravo si intr-un ceas bun!
'apropo. adaugati va rog Vancouver la orasele Canadei. Merci!
0
1
GrandPremium
Chişinău
la 11 Mai 2011 - 07:52
Sper ca de amu vor fi noutati in toata ziua shi mai mooolte???
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 Mai 2011 - 22:36
Asa e mai binisor, dar necesita putina acomodare.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!