Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Bulgarii de la Vilner ne arată un tuning elevat al unui Mercedes-Benz clasic

22 Iunie 2012 - 07:32
Ilie Toma
Bulgarii de la Vilner ne arată un tuning elevat al unui Mercedes-Benz clasic
Atelierul bulgar de tuning Vilner e un adevărat maestru în modificarea interioarelor, iar ultimul lor proiect ne demonstrează cât de departe poate merge ideea unui tuning sofisticat. De această dată, în mâinile băieţilor bulgari a ajuns un Mercedes-Benz W113, cunoscut şi cu porecla „Pagoda”, din cauza formei specifice a plafonului său rigid. Proiectul tunerilor bulgari a primit, prin urmare, numele de „Gentle Pagoda”.

Originalul Mercedes-Benz W113 a fost produs între anii 1963 şi 1971, fiind dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva din anul 1963. Sub capotă s-au aflat doar motoare cu şase cilindri în linie, iar versiunea SL 280, cea tunată de bulgari, era echipată din uzină cu un propulsor de 2.8 litri În anii să de carieră, aproape 50,000 de exemplare W113 au fost produse. Bulgarii n-au intervenit în modificarea motorului, ci doar s-au asigurat de recondiţionarea perfectă a acestuia. Exteriorul maşinii a primit foarte puţine modificări, fiind vopsit într-o nuanţă elegantă de bej. Jantele maşinii clasice au fost vopsite în culoare maro, iar capota a primit un decor cu inscripţie pe fundalul aceleiaşi nuanţe.

Interiorul lui SL 280 a fost însă modificat complet de atelierul bulgar. Întregul habitaclu păstrează aceeaşi combinaţie de nuanţe bej/maro ca şi exteriorul şi a fost lucrat manual cu o atenţie fascinantă la detalii. Scaunele au fost tapiţate cu piele maro, iar panourile interioare ale uşilor – cu piele bej. Atât pe scaune, cât şi pe uşi, pielea are striaţii în formă de romb, în stilul Mercedes-urilor clasice. Şi planşa de bord a maşinii a primit materiale elevate, iar elementele-cheie de aici au fost păstrate în forma originală, elementele de crom fiind restaurate. Până şi portbagajul a primit o căptuşeală elegantă în acelaşi ton!

Ei bine, SL 280 Gentle Pagoda, în starea în care a fost adus de bulgari, pare o adevărată operă de artă automobilistică. Urmăriţi galeria foto de mai jos pentru a Vă delecta cu creaţia celor de la Vilner!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter