GENEVA 2014: Toyota FV2, vehiculul condus prin gesturi
7 Martie 2014, 13:20
Toyota aduce la Salonul Auto de la Geneva un concept extravagant şi ambiţios, care îndrăzneşte să se debaraseze de volanul convenţional şi recurge la limbajul gesturilor şi a mşcărilor cu întreg corpul pentru a fi condus!

Gesturile operate în comunicarea cu vehiculul ar trebui să fie cele mai intuitive, învăţate şi perfecţionate în timp de maşină, astfel încât între maşină şi proprietar s-ar putea forma în timp o relaţie tot mai strânsă, de genul încrederii umane şi cunoaşterii reciproce. Sau cel puţin similare comunicării pe care o are un călăreţ cu calul său. Mai mult ca atât, maşina va putea identifica starea de spirit a
şoferului său, consolându-l şi incurajându-l când e nevoie, sau bucurându-se împreună cu el de stările pozitiviste. Toyota FV2 e gândită chiar să poată schimba culoarea exterioară a caroseriei în funcţie de starea de spirit a proprietarului său!

Evident, tehnologia comunicării între maşină şi vehicul nu e deocamdată suficient de desăvârşită încât să permită înlăturarea volanului de pe
modelele de serie, dar Toyota ne prefaţează eforturile sale de a o concepe şi perfecţiona, în cadrul proiectului Toyota Heart Project. În câţiva ani am putea vedea primele elemente de interacţiune cu inteligenţa artififcială a unor modele Toyota, după care visul s-ar putea transforma în realitate. Vorbim, desigur, de visul de a comunica exclusiv prin gesturi, emoţii şi conexiuni non-mecanice cu maşina.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, din Geneva
1
2,277
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!