Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

GENEVA 2014: Toyota FV2, vehiculul condus prin gesturi

7 Martie 2014 - 13:20
Ilie Toma
GENEVA 2014: Toyota FV2, vehiculul condus prin gesturi
Toyota aduce la Salonul Auto de la Geneva un concept extravagant şi ambiţios, care îndrăzneşte să se debaraseze de volanul convenţional şi recurge la limbajul gesturilor şi a mşcărilor cu întreg corpul pentru a fi condus!

Gesturile operate în comunicarea cu vehiculul ar trebui să fie cele mai intuitive, învăţate şi perfecţionate în timp de maşină, astfel încât între maşină şi proprietar s-ar putea forma în timp o relaţie tot mai strânsă, de genul încrederii umane şi cunoaşterii reciproce. Sau cel puţin similare comunicării pe care o are un călăreţ cu calul său. Mai mult ca atât, maşina va putea identifica starea de spirit a şoferului său, consolându-l şi incurajându-l când e nevoie, sau bucurându-se împreună cu el de stările pozitiviste. Toyota FV2 e gândită chiar să poată schimba culoarea exterioară a caroseriei în funcţie de starea de spirit a proprietarului său!

Evident, tehnologia comunicării între maşină şi vehicul nu e deocamdată suficient de desăvârşită încât să permită înlăturarea volanului de pe modelele de serie, dar Toyota ne prefaţează eforturile sale de a o concepe şi perfecţiona, în cadrul proiectului Toyota Heart Project. În câţiva ani am putea vedea primele elemente de interacţiune cu inteligenţa artififcială a unor modele Toyota, după care visul s-ar putea transforma în realitate. Vorbim, desigur, de visul de a comunica exclusiv prin gesturi, emoţii şi conexiuni non-mecanice cu maşina.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter