Ferrari va lansa un SUV în viitor?!

În prezent, când industria auto mai mulți ani consecutiv înregistrează o creștere constantă a cererii pentru SUV-uri, tot mai mulți producători "trădează" principiile sale de odinioară și se avântă în dezvoltarea propriilor modele cu capacități sporite de trecere. Astfel, de la începutul secolului și până acum au fost lansate SUV-uri sub marca mai multor producători de automobile de performanță, lucru care părea absurd mai devreme. Astfel, până și Lamborghini a prezentat primul său SUV la finele anului trecut, iar interesul pentru a confirmat că italienii nu au dat greș.
Mai devreme Porsche a riscat să facă acest pas cu al său Cayenne, fiind dur criticați de fanii săi, însă, drept rezultat, germanii s-au ales cu vânzări dublate la nivel mondial, cu un al doilea SUV în gamă și cu un sedan! Pe aceeași cale a mers și Bentley cu al său Bentayga, pentru care Rolls-Royce deja pregătește un concurent pe cinste.
Urmărind aceste metamorfoze a industriei auto, cei de la Ferrari nu pot rata șansa de a repeta succesul colegilor de breaslă, mai ales dacă e să ținem cont că treburile concernului FCA nu stau atât de bine (chiar dacă concernul progresează, cu pași mici). Astfel, dacă acum câțiva ani CEO-ul FCA Sergio Marchionne excludea acest lucru, de curând acesta de sine stătător a confirmat că sub brandul italian va fi lansat un SUV, care va concura direct cu Lamborghini Urus, ba chiar ar putea fi mai potent și rapid decât acesta!
Mai mult decât atât, Marchionne a confirmat că compania investește activ în dezvoltarea tehnologiilor hibride și va lansa în viitor noi super-car-uri cu propulsie electrificată (producția hyper-car-ului hibrid LaFerrari a luat sfârșit), iar acest lucru va facilita trecerea ulterioară a producătorului la producția automobilelor doar cu propulsie electrică, dar nu mai devreme ce acest lucru va fi impus legislativ. Primul SUV Ferrari va debuta la finele anului 2019 sau la începutul 2020.
De altă părere este producătorul McLaren. Compania a confirmat încă o dată că nu planifică să lanseze un SUV sub brandul său în viitor. Declarația îi aparține designerului-șef McLaren Dan Parry-Williams. Acesta a adăugat că designul SUV-urilor nu este compatibil cu filosofia mărcii britanice, iar la general acest tip de automobile (Sport Utility Vehicle) nu le consideră nici utilitare și nici sportive.
Conform planului McLaren Track22, publicat în 2016, compania va lansa 15 modele noi până în 2022. Ultimul model lansat de britanici este hyper-car-ul McLaren Senna, care poartă numele celebrului campion Formula 1 Ayrton Senna. Noul model este propulsat de unitatea twin-turbo V8 cu 800 CP și 800 Nm la activ. În total McLaren Senna va fi produs într-un număr de 500 exemplare.
0
2,317
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!