La Casa de Licitație RM Sotheby’s au fost vândute un Shelby 427 Semi-Competition Cobra și un Tucker 48

Cu câteva zile în urmă la evenimentul organizat în Arizona Casa de Licitație RM Sotheby’s a vândut un exemplar Shelby 427 Semi-Competition Cobra (CSX 3030) produs în 1966 pentru suma impunătoare de 2.95 milioane dolari. Acest exemplar a devenit și unul dintre cele mai scumpe modele Shelby Cobra vândut vreodată la licitație, însă suma cheltuită pentru acesta este minoră, comparativ cu primul exemplar Shelby Cobra CSX 2000 produs în 1962, pentru care noul proprietar a fost nevoit să scoată din buzunar suma colosală de 13.75 milioane dolari.
CSX 3030 a fost unul dintre puținele modele Shelby Cobra destinate drumurilor publice, care, totodată, a păstrat majoritatea elementelor folosite pe versiunile de curse a modelului, printre care arcurile evazate și țevile de eșapament montate pe pragurile mașinii.
Tot la acest eveniment, pentru suma de 1.79 milioane dolari, a fost vândut și exemplarul cu numărul 29 a modelului Tucker 48, care a aparținut chiar fondatorului mărcii regretabile Preston Tucker. Suma, pentru care a fost vândut acest Tucker 48 depășește estimările inițiale de 1.25-1.5 milioane dolari.
Tucker 48 a devenit revoluţionar pentru mijlocul secolului 20, având discuri de frână pe toate cele 4 roţi în locul frânelor cu tambur folosite la majoritatea automobilelor din acele timpuri. Benzinarul imens de 5.5 litri avea sistem de injecţie directă (!), dezvolta 166 CP şi se cupla la o cutie manuală cu 4 trepte. Cel mai mult, printre concurenţi, Tucker 48 se evidenţia prin cel de-al 3-lea bloc optic faţă, care avea funcţia de a ilumina virajele! Evident, acesta nu avea vreun sistem electronic intelectual, ci era cuplat la caseta de direcţie şi era acţionat odată cu rotirea volanului. Tucker 48 mai oferea clienţilor şi centuri de siguranţă – opţiune oferită mai rar pe modelele americane din acele timpuri.
0
2,193
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!