Premieră: Hyundai Nexo - noul SUV de serie alimentat cu hidrogen

La expoziţia CES 2018 din Las-Vegas coreenii au prezentat noul SUV electric cu celule de combustibil Hyundai Nexo. Noul SUV vine să înlocuiască în gama coreenilor modelul Tucson FCEV (cunoscut şi ca ix35 Fuel Cell), şi a primit un sistem de propulsie mai compact şi mai uşor, decât modelul precedent, iar diferenţele principale le fac designul şi autonomia mai mare cu până la 40% faţă de modelul anterior.
Pentru Nexo, producătorul a dezvoltat o platformă nouă. Noul SUV măsoară 4,671 mm în lungime, 1,859 mm în lăţime, 1,630 mm în înălţime, şi are un ampatament de 2,789 mm. Conform ciclului EPA, Nexo va putea parcurge până la 600 km cu un singur plin, simţitor mai mult, decât Tucson FCEV, care avea o atuonomie de circa 425 km conform aceluiași ciclu şi mai mult decât poate parcurge sedanul cu celule de combustibil Honda Clarity (589 km conform EPA). După ciclul mai "blând" european, NEDC, autonomia Nexo depăşeşte cu mult distanţa de 600 km. Suplinirea rezervoarelor cu cantitatea maximă de 6.35 kg hidrogen necesită doar 5 minute.
Hyundai Nexo este pus în mişcare de un motor electric de 163 CP şi 394 Nm (Tucson FCEV avea 136 CP şi 300 Nm la activ). Noul SUV accelerează până la 96 km/h (60 mile/h) în 9.5 secunde. Nexo este dotat cu cele mai noi sisteme electronice din gama Hyundai, printre care sistemul Blind-Spot View Monitor, care afişează pe ecranul central imaginile oglinzilor retrovizoare şi cele preluate de două camere de luat vederi laterale, şi exclude în totalitate formarea unghiurilor oarbe. Va fi disponibil şi sistemul Remote Smart Parching Assist, care permite parcarea SUV-ului la distanţă fără implicarea directă a şoferului. Nu mai puţin curios este sistemul Lane Following Assist (LFA), care menţine SUV-ul pe o bandă de circulaţie al viteze de până la 145 km/h, iar cuplat la asistentul Highway Driving, sistemul ajustează viteza de circulaţie în conformitate cu viteza altor participanţi la trafic şi limitele admise pe o porţiune de drum concretă.
Pe unele pieţe, noul Nexo va fi lansat în vânzare în acest an, iar printre primii de noul SUV se vor bucura clienţii nord-americani. Până în 2025 Hyundai planifică sa lanseze 18 "verzi", printre care modele hibride, electrice şi cu celule de combustibil, iar noul Nexo este printre primele modele viitoarei game electrificate Hyundai.

Tot la CES 2018 Hyundai a anunţat despre parteneriatul strategic cu compania Aurora Innovation, împreună cu care vor dezvolta şi vor lansa pe piaţă automobile cu sistem de pilot automat de nivelul IV.
0
2,957
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!