Preşedintele Turkmenistanului a interzis circulaţia automobilelor de culoare neagră

Capitala Turkmenistanului, oraşul Aşgabat, este cunoscut ca "Oraşul Marmurei Albe", fiind renumit pentru un număr record de clădiri albe. O pasiune deosebită pentru culoarea albă o are preşedintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, care locuieşte într-un palat alb şi, mai nou, circulă cu limuzine de culoare albă. Mai devreme Berdîmuhamedov a ordonat reprezentanţilor clasei politice, care circulau cu limuzine marcă Mercedes-Benz de culoare neagră să le înlocuiască cu altele, de culoare albă, iar acum, pasiunea preşedintelui pentru această culoare a trecut la un cu totul alt nivel, ce afectează populaţia capitalei turkmene.
Mai devreme în Turkmenistan a fost interzis importul automobilelor de culoare neagră, iar în prezent, conform unei noi hotărâri emise de preşedinte, autorităţile Aşgabatului au început să confişte automobilele de culoare neagră, aflate în posesia locuitorilor capitalei, urmând să le restituie proprietarilor doar după ce acestea vor fi vopsite în culoare albă.
Într-un interviu acordat postului Radio Europa Liberă, un locuitor al capitalei s-a plâns că este nevoit să suporte cheltuieli de circa 7 mii manat (circa 1,675 euro) pentru a vopsi automobilul său în culoare albă, având un salariu lunar de doar 1,500 manat (circa 240 euro).

Mai devreme preşedintele Turkemistanului a interzis geamurile fumurii. plăcuţile de înmatriculare personalizate şi importul automobilelor în caroserie coupe.
0
2,091
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!