Elon Musk a lansat în spațiu propriul Tesla Roadster la bordul unei rachete Space X!

Compania spațială SpaceX, fondată de miliardarul american Elon Musk, care este și fondatorul companiei producătoare de vehicule electrice Tesla Motors, a lansat ieri racheta Falcon Heavy cu o misiune spre Marte. Printre alte încărcături de la bord, Musk a decis lansarea în spațiu a propriei decapotabile electrice Tesla Roadster!
Deși la bordul Falcon Heavy nu este present un echipaj uman, la volanul decapotabilei a fost plasat un manechin. În momentul lansării rachetei, la bordul electromobilului cânta piesa interpretului David Bowie – Space Oddity, iar pe ecranul sistemului multimedia era afișată inscripția „Don’t panic!”.
Falcon Heavy este una dintre cele mai puternice rachete lansate de SUA după Saturn V, folosită în misiunile Apollo, care a adus astronauții NASA pe Lună. Noua rachetă poate transporta la bord greutăți de până la 64 tone. Propulsoarele ce au lansat Falcon Heavy în spațiu s-au reîntors pe Pământ, două dintre ele aterizind cu succes, pentru a fi reutilizate în viitor. Propulsorul de mijloc a rachetei, însă, s-a prăbușit încercând să aterizeze pe platforma din oceanul Atlantic.

Falcon Heavy se îndreaptă acum spre Marte împreună cu Tesla Roadster la bord, după ce va depăși Planeta Roșie și se va îndrepta spre centura de asteroizi, ce “separă” orbitele planetelor Marte și Jupiter.
Elon Musk a declarat, că în timpul simulării zborului, în calitate de greutăți erau folosite blocuri din metal sau beton, considerate de miliardar mult prea plictisitoare. Din acest motiv a fost luată decizia de a lansa în spațiu o Tesla Roadster, care este și primul automobil de serie ajuns în spațiu.
0
2,136
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!