SEAT lansează noul sub-brand Cupra, destinat modelelor sport (Video)

Denumirea Cupra nu este una nouă pentru SEAT și pentru industria auto. Până în prezent astfel erau denumite versiunile sport de top a modelelor de serie a producătorului spaniol. Acum, însă, cei de la SEAT au decis să delimiteze modelele sale de performanță de cele de serie, lansând un nou sub-brand cu denumirea Cupra, astfel, cele mai puternice și rapide modele SEAT se vor alege cu o nouă siglă și denumire.
În prezent, în gama SEAT doar modelul Leon dispune de versiune sport Cupra, hatchback-ul și break-ul au sub capotă un benzinar turboaspirat de 2.0 litri cu 300 CP la activ și pot accelera până la 100 km/h în 5.7 secunde. Această versiune diferă de cele de serie și cu o suspensie rigidizată și o cutie de viteze regândită. În toamna 2017 a debutat și cel mai rapid SEAT Leon Cupra R, care dezvoltă 310 CP și va fi produs într-o ediție limitată de 799 exemplare.
Primul model al noului brand va fi prezentat presei la 22 februarie curent, iar premiera mondială va avea loc la Salonul Auto de la Geneva în luna martie. Sea așteaptă că primul Cupra va avea la bază crossover-ul Ateca, însă producătorul nu oferă informații despre substratul tehnic al modelului. Toate modelele viitoare Cupra vor dispune de suspensie adaptivă reglabilă electronic cu mai multe regimuri pentru transmisie și motorul. Unele modele vor dispune opțional de tracțiune integrală.
0
2,446
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!