Cel mai accesibil sedan din gamă Lada Granta facelift a primit un aspect exterior inspirat de la Vesta

Lada a prezentat versiunea actualizată a celui mai accesibil sedan din gama sa – Lada Granta facelift. Modernizarea a adus modelului un aspect exterior revizuit, inspirat de la sedanul de top Lada Vesta, însă modificările substratului tehnic sunt minore. În schimb, facelift-ul aduce metamorfoze importante în gama producătorului din Rusia, astfel încât cel mai accesibil model de până acum, Lada Priora, a fost eliminat din producție, iar hatchback-ul și break-ul Lada Kalina au devenit versiuni a modelului Granta.
Designul exterior, care în prezent se face cunoscut pe toate modelele noi Lada a fost numit de presa locală drept X-face, datorită formelor și elementelor decorative de pe bara de protecție față și calandru. Odată cu apariția sa, sedanul de top Lada Vesta a cucerit inimile clienților din Rusia cu designul său, iar cei ce optau pentru sedanul Granta numărau zilele până acest design va fi implementat și pe modelele mai accesibile. Unii entuziaști au și lansat pachete de tuning proprii pentru Granta, inspirate de la Vesta și XRAY.
Silueta sedanului, bineînțeles, a rămas aceeași și anume ea trădează apartenența modelului la familia accesibilă Granta, atunci când elementele exterioare, precum blocurile optice față, repetă designul Vesta. Producătorul a dispus înlocuirea barelor de protecție, blocurilor optice și calandrului, versiunile de top vor dispune de inserții cromate la exterior, modificate au fost și aripile față împreună cu capota.

Modificările de la posterior sunt mai puțin consistente – forma aripilor și blocurilor optice spate a rămas identică. În schimb, aici și-a făcut loc un alt capac al portbagajului cu un pseudo-eleron integrat. Bara de protecție spate a primit o nouă inserție din plastic de culoare neagră.
La general, aspectul exterior Lada Granta a devenit mai dinamic, iar modernizarea aduce în lista opționalelor și jante cu design nou. Producătorul nu a publicat imagini cu interiorul noii Granta facelift, însă surse apropiate companiei sugerează că acesta va fi preluat aproape în întregime de la Kalina – consola centrală va primi un alt bloc de comenzi pentru sistemul de climatizare, alte prize de aer, iar versiunile de top vor dispune de un sistem multimedia cu ecran tactil.

Premiera publică a noii Lada Granta facelift va avea loc la Salonul Auto de la Moscova la sfârșitul lunii august. Tot atunci va fi prezentată versiunile liftback, hatchback și break a noii familii de modele Granta.
0
2,088
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!