Mijloace de transport zburătoare - un nou mainstream în industria auto? Rolls-Royce intră în joc

Industria auto este în continuă dezvoltare, iar marii constructori mereu sunt antrenați în dezvoltarea noilor tehnologii, noilor modele, creând segmente cu totul noi care, ulterior, se bucură de un interes deosebit din partea publicului. O altă direcție pentru dezvoltarea industriei la general poate fi insuflată nu doar de electromobilele cu surse de alimentare neobișnuite sau sistemele de pilot automat, ci și vehiculele zburătoare, care până cu puțin timp în urmă păreau a fi doar un vis nerealizabil.
În prezent cu toții asistăm revoluția tehnologiilor în industrie, tot mai mulți producători optând să investească în proiecte cu mijloace de transport zburătoare urbane, însă mai puțin ne-am fi așteptat, ca un asemenea proiect să fie conceput de constructorul britanic Rolls-Royce, care a anunțat lansare în următorii ani a unui serviciu de taxi zburător.

Proiectul britanicilor a primit denumirea EVTOL și a fost prezentat la un eveniment special dedicat transportului aerian la aeroportul internațional din orașul britanic Farnborough. Vehicului aerian va fi dotat cu 6 motoare electrice, alimentate de la un generator de 500 kW. Grație designului rotativ al aripilor cu 4 elice, EVTOL poate decola și ateriza atât orizontal, cât și vertical. Viteza maximă anunțată pentru automobilul zburător constituie 402 km/h. Acesta va fi capabil să parcurgă distanțe de peste 800 km, iar la bord se vor putea adăposti până la 5 persoane.
În prezent, proiectul se află la etapa de dezvoltare, însă cei de la Rolls-Royce nu exclud, că producția de serie ar putea începe în 2020. Potrivit declarațiilor producătorului britanic, EVTOL va putea fi utilizat precum un mijloc de transport privat, dar va putea fi antrenat și în rețeaua de transport public sau în sectorul serviciilor de transport de mărfuri.
0
2,029
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!