Noua generație Skoda Rapid se va lansa doar în versiunea Spaceback și va concura cu Volkswagen Golf

Noua generație Skoda Rapid va fi lansată anul viitor. Noul model se va mări în dimensiuni, pășind în clasa Volkswagen Golf, și va fi oferit doar în caroserie hatchback, pe când varianta liftback va fi eliminată în totalitate. Astfel, Rapid va deveni un model derivat din Skoda Octavia, însă va concura direct cu hatchback-urile din segmentul "C".
Faptul că viitoarea generație Rapid va fi oferită doar în caroserie hatchback, cuvântul "Spaceback" fiind eliminat din denumire complet, a fost confirmat de oficialii Skoda cu câteva luni mai devreme, iar acum în spațiul web au apărut informații noi despre viitorul model. Noul Rapid va avea la bază platforma MQB A0, identică cu cea folosită de SEAT Ibiza și Volkswagen T-Roc, și va crește simțitor în dimensiuni. Totodată Rapid va dispune de un design propriu, diferit de cel al viitoarei Octavia. Bineînțeles, la bord nu vor lipsi tehnologiile de ultimă generație din dotarea Skoda, împreună cu un sistem complex de infotainment.
Pe parcursul anului trecut, actuala generație Skoda Rapid Spaceback a înregistrat în Europa vânzări de circa 66 mii unități. Cu lansarea noii generații, care va deveni mai competitivă și atractivă pentru clienți, cehii planifică să comercializeze din 2020 peste 100 mii hatchback-uri Rapid anual.
0
2,193
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!