Noul Nissan GT-R va fi cel mai rapid sportcar în segment

Viitoarea generație Nissan GT-R va fi cea mai rapidă în clasă. Designul exterior va fi diferit de conceptul GT-R50, însă ar putea fi inspirat de la conceptul Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo. O declarație în acest sens a fost făcută de designerul-șef Nissan Alfonso Albaisa. Totodată, oficialul a specificat, că în prezent designerii companiei nipone nu lucrează la elaborarea aspectului viitorului sportcar.
Lucrul asupra designului noului model va începe îndată după ce conducerea companiei va stabili platforma și tipul de propulsie pentru acesta. Informații oficiale despre substratul tehnic al noului GT-R lipsesc în totalitate, însă sursele neoficiale sugerează că viitorul sportcar va dispune de propulsie electrificată, cel mai probabil, de una hibridă. Tehnologiile pentru viitorul GT-R ar putea fi preluate de la prototipul de curse LMP1 GT-R, dezvoltat pentru cursele de anduranță WEC 2016. Bolidul dispune de propulsie hibridă, ce are la bază un benzinar V6 de 3.0 litri, combinat cu un motor electric. Cu siguranță, însă, viitorul GT-R va dispune de o putere de peste 600 CP la activ.
Actualul Nissan GT-R este propulsat de unitatea twin-turbo V6 de 3.8 litri cu 570 CP și 633 Nm la activ. Versiunea de performanță Nismo are sub capotă același benzinar, care livrează, însă, 600 CP și 652 Nm. Cu acest motor actualul GT-R este capabil să atingă viteza de 100 km/h în doar 2.7 secunde, pe când versiunea Nismo execută același exercițiu în 2.6 secunde. Viteza maximă constituie 320 km/h.
0
3,588
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!