Polestar va lansa un sedan compact și un SUV Coupe cu propulsie electrică în următorii 3 ani

Anul trecut diviziunea Polestar suedezilor de la Volvo s-a lansat pe piață ca un brand aparte, specializat pe dezvoltarea electromobilelor dinamice. Ulterior noua companie separată a prezentat coupe-ul Polestar 1, iar acum, într-un interviu pentru revista britanică Evo, CEO-ul companiei Jonathan Goodman a dezvăluit planurile Polestar pentru viitorul apropiat.
Primul coupe de serie dispune de propulsie hibridă, combinând benzinarul de 2.0 litri cu 4 cilindri, dezvoltat de Volvo, cu un motor electric, puterea totală a propulsiei constituind 600 CP și 1,000 Nm cuplu maxim. Totodată, primul model de serie, dezvoltat de cei de la Polestar este construit pe platforma SPA, comună cu modelele din seria 90 și 60 a celor de la Volvo.
Toate modelele viitoare dezvoltate de Polestar, însă, vor dispune de propulsie 100% electrică. Modelul Polestar 2 va fi lansat în 2019, acesta fiind un sedan de dimensiuni compacte, construit pe platforma CMA, preluată de la noul Volvo XC40. Astfel, viitorul electromobil Polestar va avea mai multe tangențe cu viitorul Volvo S40. Polestar 2 țintește să concureze pe piață cu Tesla Model 3 și va avea un aspect exterior inspirat din gama actuală Volvo și Polestar. Sedanul va fi propulsat de unul sau două motoare electrice, alimentate de la o baterie cu o capacitate suficientă pentru a asigura o autonomie de până la 500 km. Prețurile orientative pentru viitorul Polestar 2 vor fi cuprinse între 40 și 55 mii euro.
Cel de-al treilea model în gamă va apărea mai târziu. Acesta va avea mai multe tangențe cu Volvo XC90, având la bază platforma SPA, și va fi un SUV de dimensiuni mai mari, care, însă va dispune de o siluetă de coupe. Cei de la Polestar mai asigură, că noul model va avea un design exterior diferit de XC90. Caracteristicile tehnice Polestar 3 nu sunt dezvăluite, însă, precum și sedanul, acesta va dispune de o autonomie de circa 500 km. Premiera Polestar 3 va avea loc nu mai devreme de 2021.
Pe lângă aceasta, își va continua activitatea și diviziunea Polestar Engineered, specializată pe dezvoltarea versiunilor de top de performanță a modelelor Volvo. Primul în gama suedezilor de o astfel de versiune a beneficiat noul sedan Volvo S60.
0
1,664
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!