Porsche dezvoltă noi stații de încărcare rapidă, unde bateriile electromobilelor vor fi suplinite în 20 minute

Porsche dezvoltă o rețea proprie de stații de încărcare rapidă, unde electromobilele își vor putea suplini rezervele de energie electrică în doar 20 minute! În acest timp bateriile vor fi încărcate cu energie suficientă pentru o autonomie de până la 400 km. Primele 4 stații de acest tip au fost deja inaugurate în parcul tehnologic Berlin-Adlershof din Germania.

Noile punce de încărcare dezvoltate de Porsche au o tensiune de 800V, sau de aproape două ori mai mult decât stațiile de încărcare tradiționale. Astfel, germanii asigură, că electromobilele încărcate la noile stații pentru doar 20 minute vor putea parcurge până la 400 km, atunci când alimentate de la stațiile de 400V, pentru o asemenea autonomie electromobilele au nevoie de un timp de 40-80 minute.
Totodată, în prezent pe piață nu există electromobile, care să suporte încărcarea de la o sursă cu o astfel de tensiune, iar printre primele automobile care va putea fi alimentat la stațiile germanilor este viitorul Porsche Taycan, versiunea de serie a conceptului Mission E, care urmează să fie lansată în 2019. Astfel, proiectul, în mare parte, este dezvoltat pentru a sprijini viitorul electromobil.

Primul model de serie complet electric cu sigla Porsche va fi propulsat de două motoare electrice, cu o putere totală de 600 CP. Taycan va fi capabil să accelereze până la 100 km/h în "mai puțin de 3.5 secunde" și va reprezenta în sine un supercar electric mai practic, capabil să adăpostească la bord cel puțin 4 persoane.
0
1,563
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!