Singer prezintă proiectul DLS creat pe baza clasicului Porsche 911, produs în 1990

La Festivalul de Viteză de la Goodwood Singer va prezenta proiectul DLS (Dynamics and Lightweighting Study), rezultat din cooperarea cu Williams Advanced Engineering, care are al bază un Porsche 911 (964) produs în 1990. La eveniment va mai fi prezent și o altă bijuterie, produsă în 1989, însă aceasta încă nu a fost dezvăluită. Până la debutul de la Goodwood, Singer Vehicles Design a publicat primele imagini cu modelul produs în 1990.
Supercar-ul s-a ales cu un propulsor unic dezvoltat de Williams Advanced Engineering împreună cu faimosul inginer Porsche Hans Mezger. La baza propulsorului a stat unitatea aspirată natural de 3.6 litri din 1990. În urma modificărilor capacitatea cilindrică a motorului a fost mărită până la 4.0 litri, fiind înlocuite marea majoritate a elementelor motorului. Puterea benzinarului aspirat natural constituie circa 500 CP, acesta fiind cuplat la o cutie manuală cu 7 trepte.
Caroseria clasică este alcătuită în totalitate din fibră de carbon. Același material se regăstește în proporții mari la interior, majoritatea suprafețelor fiind acoperite cu fibră de carbon. Tot aici și-au făcut loc scaunele sport Recaro și volanul Momo. Discurile de frână carbon ceramice sunt realizate după o metodologie similare celor de pe Bugatii Chiron.
Pentru Singer DLS a fost creată o versiune specială a pneurilor Michelin 295 Pilot Sport Cup 2. Supercar-ul dispune de o suspensie unică cu amortizoare reglabile și mai multe regimuri de funcționare a sistemelor de stabilizare și control al tracțiunii.

În total vor fi produse 75 unități Singer DLS. Producția va avea loc la uzina Williams din Marea Britanie, și nu în California, unde își are sediul Singer. Prețul unui exemplar va constitui cel puțin 1.8 milioane dolari.
0
1,693
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!