(VIDEO) Honda devine cel mai rapid hot-hatch cu tracțiune față pe circuitul Silverstone

După ce acum două săptămâni mai devreme Honda Civic Type R a înregistrat un succes, devenind cel mai rapid model de serie cu tracțiune față pe cricuitul de la Spa-Francorchamps, mai nou niponii raportează despre o nouă realizare a modelului său de performanță: Honda Civic Type R devine cel mai rapid model de serie cu tracțiune față pe circuitul Silverstone.
La volanul modelului nipon s-a aflat campionul curselor WTCC Matt Neal, acesta a reușit să parcurgă traseul britanic în 2 minute 31.32 secunde. Astfel, Honda Civic Type R este mai rapid decât predecesorul său cu 13 secunde și devine cel mai rapid model din clasă pe circuitul Silverstone. Pilotul a remarcat că succesul a fost posibil în mare parte grație aerodinamicii bine gândite și suspensiei setate perfect pentru parcurgerea curbelor la viteze mari.
Aceasta este cea de-a patra realizare a hot-hatch-ului nipon, după ce acesta a cucerit recordurile în clasă pe traseele Circuit de Nevers Magny-Cours, Nurburgring și SPA-Francorchamps. Honda Civic Type R este propulsată de unitatea turboaspirată de 2.0 litri cu 320 CP și 400 Nm la activ, grație căreia este capabilă să accelereze până la 100 km/h în 5.7 secunde.
0
1,958
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!