Audi va relansa brandul Horch pentru a concura cu Mercedes-Maybach

Audi pregătește o versiune de top exclusivistă pentru nava amiral A8. Potrivit informațiilor preliminare, noua berlină germană va concura cu Mercedes-Maybach S-Class și se va distinge de celelalte versiuni A8 prin denumirea specială Horch. Astfel, noua limuzină de lux va dispune de tapiserie specială de calitate superioară la interior și sigle speciale la exterior. Totodată, ampatamentul, aparent, va rămâne identic versiunii A8 L.
Brandul german Horch a existat între anii 1904 și 1942. În anii 1930 sigla brandului era atribuită limuzinelor luxoase cu motoare imense sub capotă. În 1932 Audi, DKW, Horch și Wanderer s-au reunit în concernul Auto Anion AG, de unde a și pornit celebra siglă Audi, cunoscută și în prezent. Între anii 1955 și 1958 a fost produs ultimul model cu sigla Horch – P240. Ulterior, concernul Auto Union a trecut sub controlul Daimler-Benz, însă, în consecință, brandurile nu au fost utilizate. Din 1964 concernul Auto Union a fost achiziționat de Volkswagen, iar ulterior noii proprietari au dispus relansarea brandului Audi, pe când brandul Horch, a rămas în proprietatea Daimler până în anii 1980.
Așadar, potrivit unor informații neconfirmate docamdată, Horch va renaște în următorii ani în calitate de sub-brand al celor de la Audi. Denumirea va fi atribuită versiunilor de top a limuzinei A8, însă doar celor de după facelift, ceea ce înseamnă că lansarea ar putea avea loc nu mai devreme decât în decurs de 3 ani. Inițial siglele Horch vor fi atribuite doar limuzinelor A8, însă ulterior ar putea fi lansate versiuni de lux suprem a SUV-urilor germane. Sub capota Audi A8 Horch se vor situa propulsoarele de top V8 și W12.
0
3,001
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!