BMW se lansează în Formula E cu noul bolid electric iFE.18

BMW a prezentat în premieră monopostul iFE.18, cu care bavarezii urmează să se lanseze în cursele bolizilor electrici Formula E. Noul sezon de curse va începe în luna decembrie a acestui an, acesta fiind primul în cariera BMW în cursele electromobilelor.
Premiera bolidului electric iFE.18 a avut loc în cadrul unui eveniment special la Munchen. Monopostul bavarez va avea o caroserie dominată de nuanțele alb și albastru, inspirate din sigla companiei. Unitatea de propulsie electrică a fost dezvoltată de inginerii diviziei BMW i în colaborare cu echipa Formula E – propulsorul electric se distinge prin eficiență și performanță. Ulterior, tehnologiile dezvoltate pentru bolizii electrici vor ajunge să fie utilizate și pe automobilele de serie cu sigla BMW, destinate drumurilor publice.
Conform regulamentului Formula E, bolizii utilizați în curse sunt identici la exterior, deosebindu-se doar prin nuanțele caroseriei, fiind dezvoltați de compania franceză Spark Racing Technology. Setul de baterii, de altfel, la fel este standardizat și produs de McLaren. Unitățile de propulsie electrică, însă, sunt dezvoltate și produse de fiecare companie în parte, iar regulamentul prevede pentru acestea o putere maximă de 250 kW sau 340 CP.
Noul sezon Formula E va lua startul la 15 decembrie curent în Arabia Saudită. În total acesta va include 13 curse, iar finalul va fi dat la New York la 14 iulie 2019. Monoposturile bavareze vor fi pilotate de Antonio Felix da Costa și Alexander Sims, ambii piloți din cadrul BMW Motorsport.
0
1,794
GALERIE FOTO (42 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!