Niponii ar putea lansa versiuni hibride de performanță, iar primul model de acest fel ar putea fi Lexus UX

Cel mai mic crossover din gama Lexus a debutat la Geneva în luna martie a acestui an cu două motorizări, una incipientă dotată doar cu motor termic, și cea de-a doua, cu propulsie hibridă – UX 200 și UX 250h. Versiunile folosesc același benzinar aspirat natural de 2.0 litri, de altfel, diferența de putere fiind de doar 7 CP – 171 și, respectiv, 178 CP.
O surpriză pentru fanii mărcii și amatorii de performanță ar putea apărea în câteva luni – niponii analizează posibilitatea dezvoltării unei versiuni hibride de înaltă performanță pentru crossover-ul compact. Potrivit oficialilor niponi, lansarea unei versiuni F-Sport pentru Lexus UX, ce să dispună de un sistem de propulsie hibrid, ar fi parte a strategiei companiei nipone de a crea o imagine nouă pentru automobilele sale hibride.
Într-un interviu pentru WhatCar? vicepreședintele companiei a comunicat, că conducerea nu a luat încă o decizie în acest sens, însă noul crossover compact are toate șansele de a se alătura seriei F a celor de la Lexus, parte a seriei de modele de performanță, deci, iar la baza noii versiuni cel mai probabil va sta un sistem de propulsie hibridă. Modificările nu ar necesita prea multe investiții și efort, de altfel, iar asta deoarece niponii s-ar putea limita la o resetare a unității de control al motorului termic, și dotarea acestuia cu un propulsor electric mai performant.
Aici trebuie să menționăm, că un sistem de propulsie hibridă asemănător se află deja la etapa de testare la bordul coupe-ului LC. Potrivit unor informații neoficiale, noua versiune hibridă a coupe-ului Lexus LC va avea la activ circa 600 CP! Bineînțeles, UX F va avea o putere și un sistem mai limitat, însă nu este exclus ca viitoarea versiune de performanță a crossover-ului compact să dispună de 250-300 CP la activ.
0
1,659
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!