Peugeot prezintă trei hibride noi de serie într-o singură zi!

Peugeot prezintă în premieră versiunile hibride a trei modele din gamă: 508 Hybrid, 508 SW Hybrid și 3008 Hybrid4, iar ultimul aduce cu sine pentru prima dată opțiunea de tracțiune integrală pentru SUV-ul compact francez. Noile modele dispun de un sistem de propulsie de tip plug-in hybrid, iar astfel, pot fi încărcate de la priză și dispun de o autonomie extinsă în regim 100% electric, indicând și un consum mediu de combustibil excelent!
Nava amiral Peugeot 508 primește, astfel, câte o versiune hibridă pentru ambele variante de caroserie – liftback și break. În ambele cazuri sub capota automobilelor se va amplasa unitatea turboaspirată pe benzină PureTech 1.6, acompaniată de un motor electric, ce în tandem pun în mișcare roțile punții față și livrează o putere totală de 225 CP.
Bateria, ce alimentează motorul electric, s-a situat sub bancheta spate. Având o capacitate de 11.8 kWh, aceasta poate asigura liftback-ului și break-ului o autonomie de până la 40 km în regim 100% electric. În regim mixt, Peugeot 508 Hybrid indică un consum mediu de 2.1 litri benzină la 100 km parcurși.
Pentru SUV-ul compact Peugeot 3008 francezii au pregătit un sistem de propulsie mai sofisticat și mai practic, de altfel! Odată cu sistemul de propulsie hibrid, SUV-ul de generația actuală se alege pentru prima dată cu tracțiune integrală! Diferența de bază între hibridele 508 constă în faptul, că 3008 Hybrid4 dispune de un al doilea propulsor electric, situat pe puntea spate.
Sub capota Peugeot 3008 Hybrid4 se va situa aceeași unitate de 1.6 litri pe benzină, PureTech, ce livrează în tandem cu cele două motoare electrice o putere cumulativă de 300 CP. Motoarele electrice sunt alimentate de la un set de batrii de 13.2 kWh, situat sub bancheta spate, capabil să asigure SUV-ului o autonomie de până la 50 km în regim complet electric, iar consumul mediu declarat în regim mixt constituie 2.1 litri la fiecare sută de kilometri. Viteza maximă în regim electric constituie 135 km/h, iar acționând motoarele electrice împreună cu cel termic, SUV-ul este capabil să accelereze până la 100 km/h în 6.5 secunde!
În Europa noile modele hibride vor fi lansate până în vara anului viitor. Cu câteva luni mai târziu, Peugeot 3008 va primi cea de-a doua versiune hibridă, simplificată, cu tracțiune pe puntea față.
0
2,722
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!