Lamborghini Urus ST-X Concept: Primul SUV creat pentru curse!

În cadrul finalelor mondiale Lamborghini 2018, Squadra Corse dezvăluie conceptul Urus ST-X, versiunea de curse a primului SUV în istoria mărcii.
Urus ST-X este o mașină concepută pentru un campionat de curse inovator, care va combina circuitul de curse cu o pistă off-road.

Noul format ’’arrive and drive’’ va fi lansat în 2020 în Europa și Orientul Mijlociu pe circuitele aprobate de FIA şi vine să ofere clienților Lamborghini un pachet complet de servicii, inclusiv asistența tehnică și mașina în perioada weekend-ului de curse.

Comparativ cu modelul de producție, conceptul Urus ST-X a fost optimizat mecanic și echipat cu toate elementele de siguranță aprobate de FIA, inclusiv o carcasă de siguranţă, sistem de prevenire a incendiilor și un rezervor de combustibil omologat standardelor FIA FT3.
De asemenea conceptul este cu 25% mai uşor decât un Urus de producţie, fiind dotat cu jante de 21 inch cu fixare centrală şi un set de cauciucuri Pirelli. Sistemul de răcire a fost optimizat cu colectoare de aer mai mari, pentru a răci mai eficient propulsorul V8 twin-turbo capabil să dezvolte 650 CP şi 850 Nm de cuplu.

Urus ST-X va debuta pe o pistă de curse, în cadrul finalelor mondiale Lamborghini din 2019.
0
1,918
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!