(VIDEO) Priveşte cum arată la interior şi cum lucrează o cutie de viteze de pe un bolid F1

Video de mai jos filmat de băieţii de la Driver61 pe Youtube ne demonstrează în detaliu cum arată la interior şi cum lucrează o cutie în 7 rapoarte luată direct de pe un bolid Jordan F1 197, care a participat în cadrul sezonului Formula 1 din 1997.
Chiar de la început putem observa că cutia unui bolid F1 diferă foarte mult de una întâlnită pe maşinile obişnuite. Acest lucru este explicat de faptul că cutia, împreună cu motorul fac parte din construcţia şasiului şi sânt proiectate pentru a rezista presiunii înalte la care este supus şasiul bolidului în timpul curselor. Din motiv că cutia de viteze este amplasată între motor și roțile din spate, diferențialul este atașat direct la ea, făcând împreună o conexiune foarte strânsă.
În cadrul filmului, prezentatorul de la Driver61 îndepărtează mai întâi diferențalul, apoi grupul de trepte pentru a explica modul în care funcționează schimbătorul pneumatic împreună cu unitatea de comandă a cutiei de viteze, pentru a împinge furcile selectorului în fiecare treaptă de viteză.
0
4,704
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!