Automobilul anului 2019 este Jaguar I-PACE: electromobilul britanic a cucerit 3 premii la concursul internațional

În cadrul Salonului Auto de la New York au fost numiți câștigătorii concursului World Car of the Year 2019 – premiul prestigios a fost cucerit de Jaguar I-PACE. Pe lângă premiul mare, electromobilul britanic s-a ales cu alte două premii importante.
Automobilul Anului 2019 a fost ales de un juriu format din 24 jurnaliști din diverse reviste și publicații auto internaționale. Marele premiu a fost câștigat de Jaguar I-PACE, iar pe lângă acesta, electromobilul britanic s-a ales cu premii pentru cel mai bun design și cel mai bun automobil eco al anului. Mai devreme Jaguar I-PACE a cucerit și un alt premiu prestigios de ordin internațional – Automobilul Anului în Europa.
Jaguar I-PACE este primul electromobil britanic. SUV-ul este propulsat de două motoare electrice, situate pe cele două punți, ce livrează în tandem 400 CP și asigură un timp de accelerație până la 100 km/h în 4.8 secunde. Motoarele sunt alimentate de la un set de baterii cu o capacitate de 90 kWh, capabil să-i asigure o autonomie de până la 480 km.

Printre câștigătorii World Car of the Year se mai enumeră modele precum:
• Suzuki Jimny – cel mai bun automobil urban al anului;
• Audi A7 – cel mai bun automobil de lux al anului;
• McLaren 720S – cel mai bun sportcar al anului.
0
1,759
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!