(VIDEO) Mercedes-Benz face istorie în Formula 1: cinci victorii consecutive pe poziţiile 1 şi 2 în 2019!

După Grand-Prix-ul Spaniei de ieri, Mercedes-Benz a bătut un nou record în istoria de peste o mie de curse a Formulei 1. Este primul producător din istorie care a reuşit să încheie 5 curse consecutive dintr-un sezon pe poziţiile constante de 1 şi 2!
Deşi germanii îi menţionează ades pe cei de la Ferrari drept adversarii cei mai redutabili, se pare că, în sezonul din acest an din Formula 1, Mercedes-Benz este departe înaintea oricăror alţi concurenţi, iar asta s-a simţit şi mai accentuat la ultima cursă din Spania, cea de-a 5-a la număr în acest sezon. Încă din etapa calificărilor, piloţii Ferrari s-au arătat nemulţumiţi de performanţa bolizilor lor mai ales în sectoarele cu multiple viraje de pe circuitul Catalunya. Cei doi bolizi Ferrari au pornit în cursă de pe poziţia 4 şi 5, Max Verstappen ocupând locul al 3-a la start cu bolidul Red Bull. Primele două locuri la start au fost ocupate de cei doi piloţi Mercedes-Benz – Lewis Hamilton şi Valtteri Bottas.
Cursa a început palpitant, cu un moment de luptă crâncenă, însă bolizii Mercedes-Benz au reuşit să-şi menţină poziţiile de lider, iar pe parcursul cursei s-au depărtat constant. După 66 de tururi, Lewis Hamilton a trecut primul linia de finiş, urmat de coechipierul său Bottas, iar astfel recordul a fost marcat. Toate cele 5 curse din acest sezon au fost câştigate de Mercedes-Benz pe primele două poziţii. Astfel, în clasamentul producătorilor din sezonul acestui an al Formulei 1, Mercedes-Benz are deja acumulate 217 puncte, faţă de doar 121 puncte, cât are Ferrari.
Analizând evoluţia bolizilor, se poate urmări o performanţă impresionantă mai ales prin constanţa cu care e livrată, aproape predictibilă deja. Fără vreo problemă de fiabilitate, fără vreo pierdere de control sau aderenţă imprevizibilă, cei doi bolizi înregistrează timpi foarte apropiaţi cu fiecare nou tur de circuit, iar aceste cifre îi ajută să se îndepărteze încet, dat sigur, de ceilalţi bolizi în cursă.
Al treilea loc pe podium în cursa de ieri a fost obţinut de Max Verstappen şi Red Bull. Cursa nu a fost lipsită de momente tensionate şi chiar abandonuri. Vă invităm să vedeţi cele mai palpitante momente ale cursei de ieri în filmuleţul de mai jos.
0
1,509
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!