BMW Motorrad dezvăluie viitorul electrificat al motocicletelor sale cu superbul concept Vision DC Roadster

Cel de-al doilea concept important, prezentat de bavarezi în cadrul evenimentului dedicat NEXTGen alături de supercar-ul conceptual Vision M Next, este capodopera dezvoltată de divizia specializată pe motociclete BMW Motorrad – noul Vision DC Roadster. Conceptul are un aspect retro-futurist și vine să dezvăluie informații despre viitorul electric al motocicletelor bavareze.
BMW Motorrad Vision DC Roadster combină designul motocicletelor clasice BMW cu curentul futurist, cel din urmă impus de substratul tehnic electrificat, ce va sta la baza viitoarelor motociclete bavareze. La proiectarea conceptului, designerii s-au inspirat de la motocicletele clasice BMW cu motoare de tip boxer cu 2 cilindri.
Dimensiunile mai compacte ale motorului electric, raportate la dimensiunile unui propulsor tradițional boxer cu doi cilindri, au permis instalarea unui set de baterii cu o capacitate mai generoasă pentru alimentarea motorului electric. Bateria este protejată de o carcasă din aluminiu, iar grație poziționării beneficiază și de o răcire eficientă grație curenților de aer în timpul rulării.
Pe lângă propulsorul electric, conceptul Vision DC Roadster a beneficiat de un set de tehnologii și sisteme noi, printre care un sistem de iluminare frontală LED, dar și elemente de iluminare adiționale, montate la nivelul roților, pentru o vizibilitate mai bună pe timp de noapte pentru ceilalți participanți la trafic, ce va contribui la siguranță.
Bavarezii nu au dezvăluit informații despre puterea de care este capabilă unitatea electrică, dar nici despre capacitatea bateriei și autonomia maximă disponibilă, însă comparativ cu conceptul Vision M Next, prezentat astăzi în cadrul aceluiași eveniment, motocicleta conceptuală Vision DC Roadster are mai multe șansă să evoluieze într-un model de serie cu propulsie 100% electrică.
0
1,774
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!