Bentley a prezentat coupe-ul Continental GT cu care vrea să cucerească traseul Pikes Peak în acest an

Bentley a oferit informații și a prezentat coupe-ul Continental GT cu care intenționează să cucerească traseul Pikes Peak în acest an. Precum și anul trecut, bolidul britanic va fi condus de pilotul Rhys Millen, ce anterior a stabilit un record pe Pikes Peak în rândul SUV-urilor cu Bentley Bentayga.
Bentley Continental GT va lupta pentru titlul de cel mai rapid automobil de serie pe Pikes Peak, în cursa ce va avea loc la 30 iunie curent. Recordul actual aparține modelului Porsche 911 Turbo S, ce s-a impus pe Pikes Peak în 2015 cu un timp de 10 minute 26.896 secunde.
Astfel, în acest an britanicii vor miza pe benzinarul de serie W12 de 6.0 litri, ce livrează 635 CP și 900 Nm, dar și pe experiența pilotului Rhys Millen, ce a înscris în cariera sa două victorii pe Pikes Peak, iar asta chiar dacă greutatea proprie a coupe-ului este de 2,244 kg! Greutatea coupe-ului ar putea fi mai mare de atât, iar asta pentru că regulamentul impus prevede instalarea carcasei de siguranță și unui sistem de prevenire a incendiului. De menționat, însă, că greutatea poate fi redusă cu câteva kilograme în limitele de modificări permise de organizatorii cursei. De exemplu, SUV-ul Bentley Bentayga, ce a cucerit traseul american anult trecut, a fost lipsit de bancheta din spate, iar scaunele din față au fost înlocuite cu unele mai ușoare. Afară de aceasta, SUV-ul a beneficiat de un sistem de evacuare Akrapovic și anvelope speciale.
Coupe-ul pregătit de britanici vine cu numărul de ordine "100", în cinstea aniversării de un secol a companiei, iar posibila victorie din acest an se va înscrie pe una din filele istoriei Bentley.
0
1,506
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!