Renault a prezentat trei bolizi de curse pe baza noii generații Clio pentru aventuri pe circuit și rally

În timp ce hot-hatch-ul Renault Clio RS abia se pregătește de debutul oficial, divizia Renault Sport a dezvoltat trei bolizi de curse pe baza noii generații a hatchback-ului francez. Inginerii au pregătit o versiune dedicată curselor pe circuit (Clio Cup), o altă versiune specială pentru cursele de rally (Clio Rally), și cea de-a treia versiune, dedicată curselor de rally pe pietriș (Clio RX).
Toate cele trei versiuni se disting prin elementele aerodinamice de la exterior, prin setările și componentele suspensiei, jante și anvelope, însă o versiune poate fi transformată cu ușurință în alta prin achiziția componentelor necesare și o singură vizită la reprezentanța oficială. Un soi de practicism francez, deci.
Toate versiunile au fost dezvoltate pe baza versiunii de serie Renault Clio RS Line și au sub capotă unitatea turboaspirată pe benzină, 1.3 TCe, dotată cu turbocompresor Garrett de dimensiuni mai mari. În dependență de versiune puterea maximă poate varia între 170 și 180 CP pentru a se încadra în regulamentul specific curselor în care va participa bolidul. Cutia de viteze standard a cedat locul unei cutii secvențiale Sadey cu 5 trepte, ambreiaj Sachs și diferențial autoblocabil ZF.
Suspensia nu a suferit modificări substanțiale, în față fiind păstrată suspensia de tip McPherson și o suspensie semi-independentă pe puntea spate, însă arcurile au fost înlocuite cu unele noi, iar amortizoarele standard au cedat locul în fața noilor Bos Suspension. La interior toate versiunile vor avea o carcasă de siguranță omologată FIA și scaune sport cu tetiere integrate.
Clienții vor putea plasa comenzi pentru noile Renault Clio Cup, Clio Rally și Clio RX începând cu luna octombrie a acestui an și se vor putea aventura în curse pe circuit închis începând cu anul viitor.
0
2,054
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!