Volvo și Uber prezintă primul automobil de serie 100% autonom

Constructorul auto Volvo Cars și prestatorul de servicii de car-sharing și transport public Uber prezintă primul automobil de serie 100% autonom! După mulți ani de cooperare și dezvoltare, cele două companii sunt gata să lanseze un sistem de pilot automat care nu necesită implicarea șoferului, fiind capabil să circule de sine stătător.
Colaborarea în vederea dezvoltării unui sistem de pilot automat dintre cele două companii a început în 2016. Timp de 3 ani Volvo și Uber au lansat multe teste pe drumurile publice cu sisteme de condus autonom, automobilele echipate cu aceste sisteme reușind să circule cumulativ milioane de kilometri pe drumurile publice, iar astăzi pilotul automat dezvoltat de cele două companii este gata să circule complet autonom pe drumurile publice, indiferent de condițiile meteo sau direcție.

Cei de la Volvo au relatat, că SUV-urile XC90 dispun de toate sistemele electronice și echipările necesare pentru instalarea sistemului de pilot automat dezvoltat cu Uber. Totodată, SUV-urile suedeze dispun standard de un sistem de back-up, care intervine imediat dacă sistemul de bază de pilot automat cedează sau indică o eroare, pentru a opri complet și în siguranță automobilul.
Potrivit celor de la Volvo, în viitorul apropiat cele două companii vor lansa automobilele dotate cu sisteme de pilot automat pe drumurile publice, ce vor fi angajate în serviciile de car-sharing Uber. Afară de aceasta, tehnologia va fi utilizată de Volvo pentru propriile automobile de serie, ce vor fi lansate după 2020, inclusiv modelele bazate pe platforma SPA2, ce va sta la baza viitoarelor Volvo de dimensiuni mari, inclusiv noua generație Volvo XC90.
0
1,409
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!