Crossover-ul electric de serie BMW iNEXT va avea volan poligonal, inspirat de la bolizii din sporturile cu motor

BMW a publicat informații și poze noi cu viitorul crossover electric de serie BMW iNEXT. Într-un comunicat de presă constructorul bavarez a oferit detalii despre volanul electromobilului, ce va avea o formă nouă pentru gama de modele cu sigla BMW. Astfel, volanul poligonal va facilita accesul la interior pentru șofer, dar și va fi mai informativ în timpul rulării cu sistemul de pilot automat inclus.

Mai devreme BMW a publicat poze și informații despre sistemul multimedia de la bordul viitorului crossover de serie iNEXT – electromobilul va primi un ecran imens curbat, ce va include afișajele specifice pentru șofer în schimbul cadranelor de bord tradiționale, dar și secțiuni cu afișajele sistemului multimedia, prin intermediul căruia cei de la bord vor accesa majoritatea sistemelor incluse.
O altă noutate va fi volanul poligonal, care datorită formei sale va facilita accesul la bord pentru șofer. Forma, însă, nu este unicul element distinctiv al volanului electromobilului bavarez.

Astfel, cu volanul de tip nou utilizarea sistemului de pilot automat avansat (nu complet autonom) va fi mai comodă pentru șofer – forma poligonală este mai informativă pentru a încelege unghiul de virare a roților, în moment ce șoferul va dori să preia controlul asupra mașinii în timpul rulării. Afară de aceasta, volanul va include indicatoare iluminate, ce vor oferi informații despre regimul de rulare și vor atenționa șoferul despre necesitatea preluării controlului asupra mașinii.
0
1,356
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!