În Europa un șofer a fost amendat cu 120 mii euro pentru depășirea limitei de viteză cu 40 km/h!

O amendă record de 120 mii euro a fost aplicată unui șofer în Europa pentru depășirea limitei de viteză cu 40 km/h pe străzile orașului Turku, Finlanda. Cu amenda usturătoare s-a ales starul echipei de hochei Buffalo Sabres, Rasmus Ristolainen, după ce a fost depistat circulând cu 80 km/h în orașul natal pe o porțiune de drum cu limita admisă de 40 km/h.
Depășirea limitei de viteză cu 40 km/h este o încălcare gravă a Regulamentului Circulației Rutiere în Finlanda, unde suma amenzii este calculată în dependență de veniturile lunare ale infractorului. Starul echipei de hochei Buffalo Sabres, Rasmus Ristolainen, a fost reținut de inspectorii de patrulare din orașul Turku pentru că circula cu viteza de 80 km/h pe o porțiune de drum, unde este prevăzută limita maximă de 40 km/h, la volanul unui Mercedes-Benz G 500. Astfel, șoferul s-a ales cu o amendă de 120 mii euro și, potrivit presei locale, Ristolainen ar putea rămâne fără permis de conducere pe un termen de 3 luni.
De menționat, că legile Finlandei prevăd sancțiuni extrem de dure pentru șoferii ce circulă cu abateri de la Regulamentul Circulației Rutiere. Cu o amendă "record" anterior s-a ales și miliardarul finlandez Antti Ilmari Aarnio-Wihuri, care a fost sancționat cu aproape 78 mii euro pentru că nu a acordat prioritate pietonilor pe trecerea special amenajată. De altfel, de la 1 iulie 2020 în Finlanda vor fi aplicate amenzi chiar și pentru depășirea limitei de viteză cu 1 km/h, amenda prevăzută pentru această încălcare fiind de cel puțin 100 euro.
0
2,361
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!