Mercedes-Benz prezintă prima parcare autonomă din lume, care nu necesită supraveghere umană!

Mercedes-Benz prezintă noul său proiect high-tech bazat pe sistemele de pilot automat – parcarea autonomă care nu necesită implicarea sau supravegherea umană, or automobilele vor fi parcate automatizat grație sistemului de control integrat. Tehnologia a fost dezvoltată în parteneriat cu cei ed la Bosch și va fi lansată pentru prima dată la muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.
Într-un comunicat de presă dedicat, Mercedes-Benz a anunțat că a și primit o aprobare din partea autorităților germane pentru implementarea în regim real a noului sistem de parcare autonomă, care nu necesită supravegherea umană, în cadrul parcării de la muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.
Prin intermediul noii tehnologii, șoferul poate părăsi interiorul automobilului la intrarea în parcare și să aleagă un loc de parcare pentru automobil prin cu ajutorul aplicației speciale din smartphone, iar automobilul va urma calea de sine stătător și va fi depozitat exact în locul selectat de șofer. Ulterior, automobilul va reveni automatizat la locul de rendez-vous cu șoferul, la solicitarea acestuia prin intermediul aceleiași aplicații.
De altfel, în cadrul proiectului automobilul nu este unicul protagonist căptușit cu tehnologii de ultimă generație, or pentru ca sistemul să funcționeze fără reproșuri, parcarea va fi echipată cu un set de senzori pentru monitorizarea traseelor pe care ar putea urma automobilul, pentru a ghida sistemul de pilot automat de la bord, dar și pentru a identifica locurile libere pentru depozitare. Totodată, sistemul de pilot automat de la bord funcționează în mod standard, iar în cazul apariției unui obstacol în cale automobilul se va opri automat și, în caz că obstacolul nu va fi eliminat, acesta va atenționa șoferul despre problema apărută. Mai mult, în cadrul parcării inteligente automobilul poate schimba și nivelele pentru a ajunge la locul de parcare ales.
Germanii informează că dezvoltarea proiectului în comun cu Bosch a demarat în 2015 – în timp ce cei de la Mercedes-Benz au dezvoltat tehnologiile autonome de la bordul automobilului, cei de la Bosch au asistat pentru dezvoltarea unei infrastructuri inteligente pentru parcarea propriu-zisă. În viitorul apropiat germanii vor executa o serie de teste intensive, iar în câțiva ani proiectul ar putea fi implementat în parcările marilor orașe ale lumii.
0
1,584
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!