Premieră: Ford lansează ediția finală GT Mk II destinată circuitelor de curse

În acest an bolzii Ford GT au participat pentru ultima dată la cursa de anduranță de 24 ore de la Le Mans în categoria GTE Pro. Curând supercar-ul american va fi eliminat din producție, iar pentru a marca acest eveniment, americanii au pregătit cea mai demențială versiune destinată circuitelor de curse, ce poate fi achiziționată de clienții mărcii, inspirându-se din propria experiență în curse. Bolidul a marcat premiera la Festivalul Vitezei de la Goodwood.
Ford a pregătit ediția specială GT Mk II în colaborare cu partenerii de curse Multimatic. În urma modificărilor aplicate pentru unitatea de propulsie EcoBoost V6 de 3.5 litri, puterea motorului a fost majorată până la 700 CP. Amintim că supercar-ul de serie livrează 656 CP. Pentru o eficiență termică mai bună, propulsorul a fost echipat cu un sistem de răcire original cu cooler și răcire lichidă. Motorul se cuplează la cutia robotizată cu 7 trepte, fortificată pentru a face față puterii mai mari și pentru un regim de rulare de curse.
La posterior eleronul standard a fost înlocuit cu unul nou, format din două elemente statice. Tot la posterior și-a făcut loc un difuzor mai generos, iar în bara de protecție față a fost integrat un nou splitter frontal, ce în tandem cu celelalte elemente aerodinamice asigură o forță de apăsare excelentă, cu până la de 5 ori mai bună decât cea de care dispune supercar-ul de serie. Americanii, însă, nu au dezvăluit caracteristicile dinamice indicate de GT Mk II.
În total ediția limitată va enumera doar 45 unități Ford GT Mk II, iar toate acestea vor fi comercializate în exclusivitate de partenerii de la Multimatic. Prețul unui supercar va fi de circa 1.2 milioane dolari, fără opționale, precum scaunul sport, livrat de Sparco, pentru pasager. Prețul unui supercar de serie Ford GT a fost simțitor mai mic, de "doar" 450 mii dolari.
0
2,426
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!