(VIDEO) Hennessey Performance prezintă monstrul de offroad Goliath 6x6 pe baza pick-up-ului Chevrolet Silverado

Atelierul american de tuning Hennessey Performance a publicat primele imagini și informații despre noul proiect monstruos de offroad Goliath 6x6, dezvoltat pe baza pick-up-ului Chevrolet Silverado. Goliath 6x6 va fi un offroader de performanță cu adevărat exclusiv, or americanii planifică să producă doar 24 pick-up-uri de performanță.
Anterior americanii au avut un proiect similar, denumit Hennessey VelociRaptor, dezvoltat pe versiunea de performanță a bestseller-ului Ford F-150. Acum cu un pachet de modificări asemănător s-a ales și rivalul celor de la Ford, pick-up-ul Chevrolet Silverado, botezat Goliath 6x6.
Pachetul de modificări include îmbunătățiri ample la nivel de suspensie, însă nici caroseria nu a fost neglijată de tunerii de la Hennessey Performance. Americanii au pregătit elemente de suspensie noi, precum bare de protecție fortificate, dar și o benă absolut nouă, care să poată încadra cele două axe posterioare.
În urma modificărilor aplicate la nivel de suspensie, cu amortizoare și arcuri noi, Goliath 6x6 are o gardă la sol mai mare cu 203 mm, comparativ cu pick-up-ul Silverado de serie. La posterior și-a făcut loc o axă motrică nouă, iar astfel Goliath 6x6 dispunde de un sistem de tracțiune pe toate cele 6 roți.
Benzinarul V8 de 6.2 litri de sub capota lui Silverado a fost îmbunătățit și livrează acum 450 CP, însă americanii nu au dezvăluit caracteristicile dinamice de care este capabil Goliath. Afară de aceasta, grație sistemului de evacuare modificat, offroader-ul de performanță a deveni și mai gălăgios.
Hennessey Performance planifică să producă doar 24 unități Goliath 6x6. Prețul unei unități va constitui 375 mii dolari americani. Ulterior atelierul va furniza și datele complete despre noul său proiect, iar între timp ne invită să-i urmărim creația în spotul video de mai jos.
0
2,267
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!