Volvo planifică să diversifice oferta de SUV-uri cu un model mai mare decât XC90

Volvo analizează posibilitatea diversificării ofertei de SUV-uri pe piață în contextul creșterii constante a cererii în segmentul respectiv. În prezent suedezii planifică lansarea unui crossover compact, ce se va situa pe o treaptă mai jos de modelul XC40, dar și un nou SUV de top, cu dimensiuni mai mari decât actualul XC90, deci un rival pentru Mercedes-Benz GLS și BMW X7.
Prima jumătate a acestui an s-a încheiat pentru Volvo cu un succes deosebit – suedezii au atins un record istoric de vânzări, iar o cotă de 61% din totalul vânzărilor le-a revenit SUV-urilor XC90, XC60 și XC40. Astfel, pentru a beneficia la maxim de pe urma cererii sporite pentru SUV-uri, Volvo planifică să-și diversifice oferta în segment. De altfel, dezvoltarea unor noi SUV-uri nu ar impune investiții prea mari, or Volvo dispune de platforme de ultimă generație, care prevăd posibilitatea dezvoltării modelelor de diferite dimensiuni, dar și lansarea modelelor cu propulsie hibridă și electrică.

Platforma CMA, utilizată în prezent doar de noul XC40 ar putea servi drept temelie pentru un SUV mai compact, iar cea de-a doua generație a platformei SPA, pe care se va baza XC90, ar putea găzdui un SUV de dimensiuni mai mari. O asemenea rețetă de diversificare și reducere a costurilor este în prezent bine pusă la punct de cei de la Mercedes-Benz, care au lansat noua generație GLS pe platforma utilizată de GLE, dar și cei de la BMW, care au lansat noul X7 pe platforma X5.
Ideea diversificării gamei de SUV-uri a fost confirmată chiar de CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson, care nu exclude probabilitatea lansării unor SUV-uri noi în viitor. Astfel, după debutul celei de-a treia generație Volvo XC90 suedezii ar putea lansa un model de dimensiuni mai mari.
0
1,409
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!