Cumpărătorii din SUA iau cu asalt showroom-urile Volkswagen pentru a achiziționa mașinile vizate în scandalul Dieselgate

Ne amintim cum cu 4 ani mai devreme, când scandalul Dieselgate abia izbucnise, știrile la acest subiect erau mereu însoțite de comentarii precum că modelele vizate în scandalul respectiv vor fi exportate masiv din SUA, iar multe dintre acestea își vor face apariția inclusiv și în țara noastră. Ei bine, probabil o parte din acele mașini a și ajuns în Moldova, însă marea majoritate a rămas în SUA, iar acum acestea sunt și printre cele mai solicitate modele în showroom-urile Volkswagen.
Reprezentanțele Volkswagen raportează un interes sporit pentru modelele cu propulsoare diesel în ultimile luni în SUA, în special pentru cele vizate în scandalul Dieselgate, produse în anii 2015 și 2016 – clienții iau cu asalt showroom-urile pentru a achiziționa un model cu indicile TDI. Alteori americanii vizitează statele vecine pentru a se alege cu un Volkswagen cu motor diesel.
Principalul motiv al acestui interes îl constituie reducerile generoase de preț oferite de constructor și reprezentanțe. În SUA scandalul Dieselgate a vizat circa 380 mii automobile Volkswagen cu motoare diesel, produse și înregistrate. Cu o asemenea cantitate de mașini constructorul nu putea soluționa problema prin exportul acestor mașini, dar a mai și fost impus de autorități să elimine soft-ul de trișare a emisiilor, înlăturarea căruia, de altfel, a făcut posibilă comercializarea ulterioară a acestor mașini pe teritoriul SUA. Așadar, la ora actuală din cele 380 mii automobile vizate în scandal și rechemate pentru lucrările de rigoare, circa 310 mii și-au găsit un proprietar în SUA!
Fericiții proprietari chestionați de jurnaliști au relatat că deși modelele au fost vizate într-un asemenea scandal de proporții, acestea se fac atractive grație reducerilor de preț generoase, oferite de reprezentanțe, dar și consumul redus de combustibil, oarecum caracteristic motoarelor diesel. Mai mult, automobilele vizate în scandal mai beneficiază și de o garanție extinsă de 4 ani din partea constructorului. Astfel, un Volkswagen Golf cu propulsor TDI, vizat în scandalul Dieselgate, poate fi achiziționat acum în SUA la preț de circa 12 mii dolari americani.
0
2,050
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!