Dodge lansează ediția aniversară Charger Daytona pentru a marca cei 50 ani de la lansarea bolidului de curse NASCAR

Acum 50 ani Dodge a scris istorie în cursele NASCAR cu lansarea bolidului Charger Daytona, care s-a impus cu un record și o victorie chiar din prima cursă, devenind primul model în istoria curselor americane care a stabilit o viteză medie de tur record de peste 200 mph (322 km/h). Recordul stabilit de bolidul legendar nu a putut fi surclasat timp de 17 ani.
Pentru a marca acel eveniment constructorul american a lansat atunci o serie limitată la un număr de 501 exemplare Charger Daytona pentru drumurile publice – bijuterie extrem de solicitată astăzi în rândul colecționarilor. În acest an Dodge aniversează jumătate de secol de la stabilirea recordului istoric cu noua versiune specială Daytona a actualei generații Charger, limitată la 501 unități. Denumirea deplină a sedanului de performanță este Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Daytona 50th Anniversary Edition.
Sedanul Daytona va fi disponibil în 4 nuanțe de caroserie la alegere: Pitch Black, Triple Nickel, White Knuckle și B5 Blue, ultima fiind oferită exclusiv pentru noua serie limitată. Ediția specială se distinge de celelalte sedanuri de performanță din seria SRT Hellcat Widebody cu jantele Warp Speed de 20 țoli vopsite în nuanța originală Satin Carbon. Un alt element distinctiv este dunga decorativă contrastantă de culoare albă de la posterior cu denumirea seriei speciale, iar în cazul în care clientul va alege nuanța albă pentru caroserie, dunga va fi de culoare albastră.
Având la bază versiunea SRT Hellcat Widebody, noul sedan Daytona a preluat și unitatea de propulsie de la acesta, însă special pentru ediția limitată motorul a primit un surplus de putere. În urma modificărilor benzinarul V8 de 6.2 litri livrează 727 CP și 881 Nm (+10 CP).
Cel mai probabil, surplusul de putere nu are un impact asupra caracteristicilor dinamice ale sedanului de performanță, or americanii nu au oferit date în acest sens. De menționat, că Charger SRT Hellcat Widebody cu acest motor poate accelera până la 60 mph (97 km/h) în 3.6 secunde și poate atinge viteza maximă de 315 km/h.
0
1,844
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!