Jaguar Land Rover pregătește un head-up display sofisticat și sistem multimedia cu afișaje 3D

Tehnologia 3D devine noul trend în industria auto: Concernul Jaguar Land Rover dezvoltă un head-up display (HUD) și un sistem multimedia cu afișaje 3D, care vor fi ulterior disponibile pe automobilele de serie. Noile sisteme vor fi interactive și astfel mai informative, iar britanicii anunță că tehnologia va putea fi utilizată și în cadrul sistemului de infotainment.
Britanicii nu au oferit prea multe detalii despre substratul tehnic al noilor tehnologii, dar au publicat primele imagini care prezintă modul de activitate a acestora. Noul head-up display poartă denumirea Smart Cabin și va putea interacționa cu mediul din afara automobilului, marcând banda de circulație cu afișaje interactive, care să informeze despre limita de viteză pe banda respectivă și atenționări despre restricțiile de circulație din cale. Astfel, HUD-ul va proiecta afișaje aproape pe întreaga suprafață a parbrizului.
Cel de-al doilea sistem dezvoltat pe baza tehnologiilor 3D vizează viitoarele generații de sisteme multimedia, ce se vor regăsi la bordul noilor modele din gama Jaguar Land Rover, în special la bordul celor echipate cu sisteme de pilot automat. Sistemul multimedia va dispune de afișaje interactive 3D, dar va mai oferi posibilitatea vizionării filmelor 3D în cazul selectării regimului de condus cu pilot automat.

Tehnologiile sunt dezvoltate în parteneriat cu Universitatea din Cambridge, însă britanicii nu au oferit informații despre termenii de lansare a noilor tehnologii pe modelele de serie.
0
1,624
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!