Polestar a inaugurat prima sa uzină din China! Când va începe producția coupe-urilor de performanță Polestar 1?

Polestar, fosta divizie de performanță a celor de la Volvo, de curând devenită un producător de automobile de performanță cu propulsie electrificată, a inaugurat prima sa uzină în Chengdu, China, aceasta fiind și cea mai ecologică uzină de automobile la nivel mondial. În următoarele luni aici va începe producția coupe-ului hibrid Polestar 1.
Primele 50 prototipuri Polestar 1 au fost produse din luna iunie a acestui an la etapa de teste finale a liniilor de producție în cadrul noii uzine. Producția de serie va demara, însă, în următoarele luni, iar până la finalul acestui an primele modele vor fi livrate clienților.
Inițial uzina va produce doar coupe-urile hibride Polestar 1, construite pe bazele tehnologiilor Volvo și platforma suedezilor SPA (Volvo XC90, S90/V90, XC60 și S60/V60), cu un design asemănător cu gama actuală Volvo, cu un sistem de propulsie hibrid cu 600 CP și 1,000 Nm la activ. Începând cu anul 2020 coupe-ul va fi acompaniat de sedanul Polestar 2 pe linia de producție, un model 100% electric.
Noua uzină va fi capabilă să producă anual până la 500 unități Polestar 1, iar astfel în următorii 3 ani pe drumurile publice își vor face apariția doar 1,500 coupe-uri de performanță cu propulsie hibridă. Modelele vor fi comercializate în China, dar și pe alte piețe. În Europa prețul pentru un coupe oscilează între 130 și 150 mii euro, în dependență de nivel de echipare.
0
1,652
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!