Premieră mondială: Audi RS6 Avant! Tot ce trebuie să știți despre cel mai puternic RS6 Avant din istorie

Audi RS6 Avant se prezintă în premieră mondială și revine din nou în vârful de gamă pentru seria A6/S6. Singura opțiune pentru versiunea de top va fi caroseria break, or sedanurile RS6 nu au căpătat un interes atât de bun din partea clienților și au fost eliminate din gamă din 2010. Odată cu noua generație RS6 Avant va porni să cucerească și piața americană.
Noul RS6 Avant este un succesor ideic al generației precedente, preluând unitatea biturbo TFSI V8 de 4.0 litri, cu modernizări de rigoare. Grație modificărilor propulsorul livrează acum 600 CP și 800 Nm, deci cu 40 CP și cu 100 Nm mai mult decât anterior. Motorul se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte și sistemul de tracțiune integrală permanentă quattro.
Din versiunile incipiente RS6 Avant va avea inclus un diferențial activ pentru puntea spate și suspensie pneumatică adaptivă. Tot standard break-ul va dispune de o punte spate activă, roțile căreia pot vira în aceeași direcție cu roțile punții față la viteze mari, și în direcție opusă la viteze mici, oferind astfel o stabilitate maximă și o manevrabilitate de excepție. Opțional sunt oferite amortizoarele Dynamic Ride Control.
Audi RS6 Avant poate accelera până la 100 km/h în doar 3.6 secunde, fiind mai rapid în acest exercițiu cu 0.3 secunde, comparativ cu predecesorul. Viteza maximă este limitată la 250 km/h. Șoferul va putea alege dintre cele 6 regimuri de rulare: Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency, RS1 și RS2, ultimile două oferind posibilități vaste de setare după placul șoferului. Sistemul de launch control este prevăzut standard.
Tradițional pentru RS6 Avant, noua generație dispune de modificări distinctive la nivel de caroserie, comparativ cu break-urile standard, având o lățime mai mare cu 80 mm grație aripilor evazate. Bineînțeles, elementele aerodinamice ale caroseriei sunt absolut noi, printre care bara de protecție față cu incizii de aer generoase și bara de protecție spate cu un difuzor impunător integrat. La interior clienții vor alege dintre tapiseria din piele cu inserții decorative originale, afișaje sport pentru cadranul de bord digital, volan și scaune sport.
Premiera publică a noului Audi RS6 Avant în Europa va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, iar imediat după acest eveniment break-ul demențial va fi lansat pe piață. Începând cu anul viitor break-ul va încerca să cucerească piața americană.
2
3,920
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!