ABT Sportsline a creat un bolid monstruos pe baza noului Audi A1 cu propulsor preluat de la Audi TT Cup

27 Septembrie 2019, 16:37
Denis Godorozea
Atelierul ABT Sportsline prezintă noua sa creaţie monstruoasă — bolidul Audi A1 One of One, creat pe baza noii generaţii a compactei germane, un adevărat monstru cu propulsor preluat de la sportcar-ul de curse Audi TT Cup. Modelul este produs într-un singur exemplar.
Unul dintre cei mai puternici bolizi creaţi vreodată pe baza hatch-urilor Audi A1 aparţine atelierului german ABT Sportsline, specializat pe modificarea automobilelor din portofoliul Volkswagen Group. În cadrul noului proiect hot-hatch-ul a beneficiat de caroserie cu elemente exterioare adiţionale, aripi evazate şi vopsea bicoloră. Barele de protecţie au fost înlocuite cu unele noi, cu incizii de are generoase în faţă şi sistem de evacuare imens şi sonor integrat la posterior. Hayonul este ornamentat de un eleron imens, static şi funcţional.
Audi A1 One of One are sub capotă benzinarul 2.0 TFSI, preluat de la bolidul de curse Audi TT Cup. Propulsorul livrează 310 CP şi 400 Nm cuplu maxim. Cu regimul overboost inclus puterea maximă poate atinge 340 CP. Astfel, noul A1 este simţitor mai puternic decât proiectul precedent, A1 Quattro, construit în doar 333 unităţi, ce oferea 256 CP şi 350 Nm. Tunerii, însă, nu au pomenit despre caracteristicile dinamice.
Amintim că anterior ABT Sportsline a lansat un pachet de modificări de serie pentru hatchback-urile Audi A1 de generaţie nouă. Acel pachet, însă, este mai rezervat, şi prevede echiparea hatch-ului cu jante originale ABT, mici modificări la nivel de suspensie şi instalarea unei unităţi de control adiţionale la nivel de propulsor.
0
1,546
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!