BRABUS a creat un monstru exclusiv pe baza noului Gelandewagen cu benzinar V12 sub capotă

Noua generație Mercedes-Benz G-Class a fost prezentată în premieră mondială la începutul anului 2018. Ulterior germanii au lansat pe piață noul Gelandewagen, însă chiar și cu debutul versiunilor de performanță cu tratament special de la Mercedes-AMG, offroader-ul legendar nu a beneficiat de un propulsor V12. Lipsa unui astfel de motor ar putea indispune fanii legendei germane, însă specialiștii de la BRABUS au venit să repare situația! Astfel a apărut monstrul exclusiv BRABUS G V12 900 One of ten.
Sub capota noului offroader de performanță s-a situat unitatea biturbo V12, a celor de la Mercedes-Benz, cu indicile de uzină M 279. Motorul a beneficiat, însă, de tratament special de la BRABUS, cu un diametru mai mare a cilindrilor și turbocompresoare mai performante. În urma modificărilor aplicate volumul a fost mărit de la 6.0 la 6.3 litri, iar puterea maximă uimește chiar și adepții supercar-urilor – 900 CP și 1,500 Nm la activ!
Cuplul maxim a fost, însă, limitat electronic la nivelul de 1,200 Nm pentru a nu distruge cutia automată cu 9 rapoarte a celor de la Mercedes-Benz, care la fel s-a ales cu câteva modificări. Astfel, noul BRABUS G V12 900 este cu 315 CP și 350 Nm mai puternic decât cea mai performantă versiune de serie Mercedes-AMG G 63 cu benzinar V8 sub capotă, care livrează 585 CP și 850 Nm.
Cu noul motor offroader-ul de performanță indică un timp de accelerație incredibil de la 0 la 100 km/h de doar 3.8 secunde, pe când versiunea de top de serie execută același exercițiu în 4.5 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 280 km/h, cu 40 km/h mai mult decât anterior.
Caracteristic modelelor modificate de BRABUS, Gelandewagen s-a ales cu arcuri evazate cu 10 cm, bare de protecție cu incizii de aer mai generoase, eleron la posterior și o capotă din fibră de carbon cu prize de aer adiționale. Jantele standard au fost înlocuite cu unele originale, de 24 țoli. Standard este prevăzută suspensia adaptivă cu gardă la sol ajustabilă.
După cum sugerează și denumirea, BRABUS G V12 900 One of ten va fi produs într-o serie limitată la doar 10 unități, la un preț de cel puțin 605 mii euro, preț ce poate fi ușor mărit grație posibilităților de individualizare și portofoliului mare de tipuri de tapiserie și inserții oferite de atelier.
0
2,835
GALERIE FOTO (31 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!