Bugatti anunță o serie limitată Chiron în versiunea cu care au reușit să atingă viteza record de 490 km/h

Prototipul Bugatti Chiron cu care francezii au atins viteza record de 490 km/h va fi produs într-o serie limitată. Astfel, cei de la Bugatti lansează versiunea specială Chiron Super Sport 300+ pe baza prototipului recordman, care se distinge de versiunile standard Chiron.
Amintim că cu o săptămână mai devreme francezii s-au lăudat cu un record mondial stabilit în rândul supercar-urilor de serie – un prototip special Bugatti Chiron a reușit să atingă viteza de 490 km/h, echivalentul a 304 mph, iar acum această versiune va putea fi achiziționată în cadrul seriei limitate Super Sport 300+.

Benzinarul W16 cu 4 turbocompresoare dezvoltă pe coupe-ul special 1,600 CP, cu 100 CP mai mult decât oferă versiunile "standard" Chiron. Super Sport 300+ are elemente de caroserie noi din fibră de carbon și jante din aliaj mai ușoare de cele utilizate de celelalte versiuni Chiron. Noile elemente aerodinamice aduc și un surplus de 25 cm coupe-ului de performanță.
De altfel, majoritatea elementelor noi de pe prototipul cu care a fost atins recordul au migrat pe ediția specială, cu excepția suspensie adaptive cu laser care în cazul prototipului a permis micșorarea gărzii la sol la cel mai mic nivel posibil, în timp ce versiunile Super Sport 300+ vor dispune de o suspensie identică versiunilor anterioare Chiron. Totodată, proprietarii nu vor sacrifica confortul la bord, or ediția limitată va include un scaun pentru pasager și elemente precum sistemul de climatizare și cel audio.
Marea dezamăgire este limitatorul electronic de viteză – Bugatti Chiron Super Sport 300+ va putea atinge viteza maximă de 440 km/h, cu 20 km/h mai mult decât celelalte variante Chiron, dar cu 50 km/h mai puțin decât a atins prototipul recordman. Însă la solicitarea clienților acest limitator va putea fi eliminat, însă doar pentru aventuri pe circuitul Volkswagen din Germania, cu instalarea obligatorie a carcasei de siguranță. Astfel, cel puțin teoretic, clienții vor putea încerca să atingă viteza maximă stabilită de prototip.
În total vor fi produse doar 30 unități Bugatti Chiron Super Sport 300+ la un preț de peste 4.6 milioane euro fiecare. Prețul este aproape dublu comparativ cu versiunea standard Chiron, care costă cel puțin 2.4 milioane euro. Primele unități vor fi livrate clienților în 2021.
0
2,050
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!