Legendarul offroader nipon Toyota Land Cruiser marchează 10 milioane unităţi produse timp de 68 ani

26 Septembrie 2019, 15:34
Denis Godorozea
Acum 68 ani a luat naştere istoria unuia dintre cele mai renumite şi dorite offroader-e din istoria industriei auto, cu apariţia strămoşului actualelor Toyota Land Cruiser, modelul Toyota Jeep BJ. Timp de aproape 7 decenii modelul a pătruns în inimile amatorilor de offroad şi a automobiliştilor, care preţuiesc maşinile pentru fiabilitatea excelentă.
Pentru prima dată Toyota Jeep BJ a fost prezentat la 1 august 1951, fiind un model destinat doar pieţei interne. Exportul offroader-ului nipon a început cu 4 ani mai târziu, în 1955, cu denumirea Toyota Land Cruiser (Seria 20), tirajul maşinilor de export fiind unul extrem de mic, de doar circa 100 unităţi pe an. Adevărata faimă a fost cucerită în anii 1960, când în afara pieţei nipone modelele Land Cruiser acumulau anual peste 10 mii de clienţi, pentru ca peste 29 ani de la prima lansare niponii să atingă abia primul milion de offroader-e produse.
Popularitatea lui Toyota Land Cruiser, însă, abia câştiga puncte. Fiind comercializat în peste 170 pieţe ale lumii, în diferite versiuni, modelul a ajuns să fie vândut într-un număr de 400 mii unităţi anual în anii 1980. Astfel, timp de ultimii aproape 40 ani de istorie a şi fost atins numărul istoric de 10 milioane unităţi produse timp de cei 68 ani de existenţă.
Toyota Land Cruiser a fost mereu preţuită pentru calitatea şi fiabilitatea pe care o oferă, împreună cu capacităţile vaste în offroad. Iar astăzi în diverse colţuri ale lumii mai pot fi întâlnite modele de prime generaţii, din anii 1950 şi 1960, care mai circulă pe drumurile publice şi mai sunt capabile de aventuri pe teren accidentat. De altfel, în prezent pe baza Toyota Land Cruiser sunt comercializate şi modelele de lux Lexus, care oferă un nivel maxim de confort şi statut, dar nu în detrimentul posibilităţilor spectaculoase în offroad.
0
1,453
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!