Mercedes-Benz dă în judecată artiştii stradali din cauza unui grafitti

O istorie complicată, dar succintă, ce ilustrează o situaţie aproape paradoxală, dar oarecum tipică SUA şi tradiţiei americane de a ţinti orice oportunitate de a da în judecată pe cineva. Până te pui cu germanii...
Totul a început de la poza de mai sus şi alte câteva similare, a unui Mercedes-Benz G-Class, care rulează pe o stradă din Detroit, poză publicată pe contul oficial de Instagram al celor de la Mercedes-Benz. Observaţi peretele cu grafitti din spate? L-au observat şi cei care l-au desenat, un grup de artişti americani. Aceştia au considerat că Mercedes-Benz le-a încălcat drepturile de autor şi s-au adresat la producătorul german. Acesta din urmă a şters poza de pe Instagram, menţionând că a făcut-o din amabilitate pentru sentimentele artiştilor, deşi din punct de vedere legal nu era obligat s-o facă sau să le ceară acordul lor înainte de publicare.

Totuşi, se pare că artiştii nu s-au mulţumit cu asta şi au angajat un avocat, care să le dea târcoale celor de la Mercedes-Benz, solicitând compensări suplimentare şi ameninţând producătorul cu judecata, după cum afirmă germanii. Nemţii, însă, au considerat că artiştii nu fac altceva decât să profite de o situaţie absurdă, estorcând bani de la ei, aşa că au contraatacat, dându-i ei primii în judecată pe artişti. Acum avocatul grupului de artişti declară că aceştia sunt „devastaţi” şi nu au aşteptat situaţia în care să se pomenească ei cei atacaţi în justiţie.
0
1,891
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!